Gradonačelnikova čestitka povodom Dana neovisnosti

Gradonačelnikova čestitka povodom Dana neovisnosti

Povodom sutrašnje proslave na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića održati će se koncert Prljavog kazališta, Vatre i klape Sveti Juraj. Koncert započinje u 20:30 sati

Dana 8. listopada u Hrvatskoj se kao državni blagdan obilježava Dan neovisnosti u sjećanje na dan kada je Sabor Republike Hrvatske 1991. godine jednoglasno donio Odluku o raskidu svih držanopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ.

Povodom sutrašnje proslave Dana neovisnosti, čestitku svojim sugrađanima i sugrađankama uputio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

U čestitci je istaknuo kako je to vrijeme bilo razdoblje odlučnosti za velike i sudbonosne odluke, koje su određivale sudbinu Hrvatske.

„To je bilo vrijeme junaštva hrvatskih branitelja čija je žrtva najzaslužnija za izborenu slobodu i neovisnost naše države. Danas imamo drugačije izazove ali treba nam ista energija da poduzmemo prave korake u krizi društva. Sada je, više nego ikada, u slobodnoj Hrvatskoj vrijeme za jasne ciljeve i ljude koji znaju povući hrabre, promišljene poteze i za to preuzeti osobnu odgovornost. S jasnom vizijom, s pojedinačnom odgovornošću i upornošću, pa i žrtvom, ne zaboravljajući na principe solidarnosti, rada, znanja i zajedništva provest ćemo reforme i stvoriti uvjete za dobar život u snažnoj europskoj Hrvatskoj“, napisao je Bandić.

Pozvao je građane i javne institucije da istaknu hrvatske zastave i tako daju svoj doprinos obilježavanju Dana neovisnosti.

Povodom sutrašnje proslave na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića održati će se koncert Prljavog kazališta, Vatre i klape Sveti Juraj. Koncert započinje u 20:30 sati.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni