Gradonačelnikova božićna čestitka

Gradonačelnikova božićna čestitka

U povodu predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sugrađanima upućuje čestitku:

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,  

iskreno i odsrca vam čestitam Božić, blagdan mira i obiteljskog zajedništva, blagdan nade i radosti! 

Ovu godinu pamtit ćemo po brojnim iskušenjima – od potresa koji je pogodio naš grad do globalne pandemije koronavirusa koja je uvelike promijenila našu svakodnevicu, naše navike, naše želje, a usudio bih se reći, i naše prioritete. 

Svijet se mijenja, ali smisao i duh Božića ostaju. Blagdan svjetla i optimizma snaži nas i ohrabruje te u naša srca i naše domove unosi iskru radosti.  

Neka nas potakne da budemo još bolji ljudi, da pružimo ruku onima koji trebaju našu potporu, da svoj grad i svoju zemlju, u duhu zajedništva i tolerancije, učinimo još boljim i plemenitijim mjestom za život! I papa Franjo u svojoj poruci naglašava da je „pružena ruka znak koji odmah govori o bliskosti, solidarnosti i ljubavi“ te da ne ljubimo riječima već djelima.  

S tim mislima, drage sugrađanke i dragi sugrađani, čestitam vam Božić i želim vam dobro zdravlje, obilje sreće, radosti i uspjeha u novoj 2021. godini! 

Gradonačelnik Bandić blagdansku je čestitku, među ostalima, uputio državnom vrhu te uzoritom kardinalu, nadbiskupu Josipu Bozaniću, mons. Želimiru Puljiću, predsjedniku HBK i nadbiskupu zadarskome te mons. Giorgiu Lingui, apostolskom nunciju u Republici Hrvatskoj.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni