Gradonačelnik uveo besplatno parkiranje kod Paromlina

Gradonačelnik uveo besplatno parkiranje kod Paromlina

Bandić je komentirao i prošlotjedni zahtjev zagrebačkog HSLS-a za snižavanjem cijena parkinga jer su previsoke i diktira ih politika, rekavši da je dva mjeseca prije HSLS-a najavio da će se korekcijom cijena parkiranja ići “prema dole”

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić jučer je na konferenciji za novinare na otvorenom najavio da je od ponoći, 1. listopada parkiranje kod Paromlina ponovno besplatno, jer sistem “park and ride” tamo nije uspio što je, rekao je, pokazalo parkiralište koje je cijelo vrijeme prazno.

“Vezati ljude za mjesečnu ili godišnju kartu ZET-a kako bi netko ovdje mogao parkirati je suludo. Rezultat toga je kupljenih 550 karata što dovoljno govori da se treba vratiti na staro odnosno na besplatno parkiranje. To sam zagovarao prije godinu dana i ostajem kod toga”, kazao je gradonačelnik na konferenciji za novinare sazvanoj na parkiralištu kod Paromlina.

Bandić je najavio da će 50 mjesta biti posebno označeno za ‘park and ride’ tj. za one koji su kupili mjesečne odnosno godišnje karte ZET-a, tako da nitko ne bude oštećen. Na pitanje novinara znači li to da ubuduće neće podržavati sistem “park and ride” što će ga, prema najavama, i na drugim lokacijama pokrenuti “Zagrebparking”, Bandić je objasnio da Grad Zagreb napravi parking i dade ga “Zagrebparkingu” da njime upravlja pa će poduprijeti i sistem “park and ride” svuda gdje se to pokaže opravadanim, ali ne i ondje gdje “ploha u koju smo uložili nemala sredstava stoji prazna”.

“Između Zagrebparkinga i građana biram građane… Natezali smo se sa ‘Zagrebaparkingom’, no više nećemo tolerirati neodgovornost i neučinkovitost. Tko će snositi posljedice da je parkiralište osam mjeseci bilo prazno? To pitanje treba postaviti direktoru ‘Zagrebparkinga’ i upravi Holdinga”, ustvrdio je gradonačelnik. Rekao je i da mu je sad žao što nije reagirao odmah, nakon mjesec dana. “Ovuda prolazim svaki dan na posao i suze mi na oči idu kad vidim da je parking prazan, a građani nemaju gdje parkirati”, kazao je navodeći da će slične plohe tražiti i drugdje kako bi osigurali parking da što manje automobila ide u centar grada.

Bandić je komentirao na zamolbu novinara i prošlotjedni zahtjev zagrebačkog HSLS-a za snižavanjem cijena parkinga jer su previsoke i diktira ih politika, rekavši da je dva mjeseca prije HSLS-a najavio da će se korekcijom cijena parkiranja ići “prema dole”. “No, za razliku od HSLS-a koji može predlagati što hoće, ja ne mogu predlagati što hoću i moram voditi računa da su svi prijedlozi održivi i u interesu građana jer Grad treba funkcionirati”, kazao je i dodao da će na tom tragu biti prijedlog za jesensko zasjedanje skupštinske sjednice kako bi se snizila cijena parkirnog sata. “A u kojim zonama i koliko, čut će se na vrijeme”, zaključio je Bandić. (hina / zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni