Gradonačelnik sudjelovao na “Gerontološkom tulumu”

Gradonačelnik sudjelovao na “Gerontološkom tulumu”

(Foto: Zagreb.hr)

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba danas se na Trgu Josipa Jurja Strossmayera održala već tradicionalna manifestacija “Gerontološki tulum” kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Tomislav Tomašević sa suradnicima.

Našoj „najmudrijoj generaciji“ zaželio je da bude aktivna, zdrava i radosna. Naglasio je kako će Gradska uprava sve dobre programe za starije osobe zadržati, ali i unaprijediti.

„Želimo unaprijediti socijalne, obrazovne, rekreativne i zdravstvene programe. Vi ste izgradili ovaj grad, a na nama mlađima je da vam osiguramo dostojan život jer je to minimum zahvalnosti koju smo vam dužni dati“, izjavio je Tomašević.

U kulturno-zabavnom i izlagačkom programu koji se istovremeno odvijao na pozornici i na štandovima, sudionici su okupljenima prikazali što sve rade i što su sve naučili na različitim aktivnostima koje polaze. Počevši od plesnih i rekreativnih radionica do kulturno-umjetničkih društava koja predstavljaju prošlost, sadašnjost i budućnost kulturnog dobra Zagreba i okolice.

U preventivno-zdravstvenom dijelu programa građanima su bili osigurani besplatni ciljani pregledi, kao što su: mjerenje tlaka i šećera, mjerenje tlaka venske cirkulacije, oksimetrija, spirometrija, mjerenje vitalnih funkcija i brojna druga mjerenja.

Ovu tradicionalnu manifestaciju organizira Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni