Gradonačelnik stao u Mamićevu obranu

Gradonačelnik stao u Mamićevu obranu

»Da sam ja ministar unutarnjih poslova, ne bih napusto Poljud dok ne otkrijemo počinitelja te sramote. A ministar prebacuje odgovornost na HNS. Policija ima na raspolaganju sva sredstva i nevjerojatno je da ne može otkriti idiota koji sramoti slobodarski Split, našu zemlju i Europu«, odlučan je bio Bandić

Nakon što je gradski zastupnik Nenad Livun (SDP) na današnjoj sjednici Gradske skupštine podsjetio na kukasti križ koji je osvanuo na nedavnoj prijateljskoj utakmici nogometnih reprezentacija Italije i Hrvatske održanoj na Polujdu, ocijenivši je sramotom koja šteti Hrvatskoj i turizmu, gradonačelnik Milan Bandić obrušio se na ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića optuživši ga za »nesposobnost«.

Livun je od Bandića zatražio da se obrišu mnogobrojni simboli mržnje iscrtani po zagrebačkim fasadama i razvodnim kutijama.

»Turisti dolaze i u Zagreb i gledaju to. Koja vam je strategija kako bi se to uklonilo i zašto ih barem ne prebojite bijelom bojom?«, upitao je Livun.

»Prebaciti odgovornost za kukasti križ na HNS (Hrvatski nogometni savez op.a.) je sramotno! Najžalosnija činjenica na Poljudu tiče se policije. Da sam ja ministar unutarnjih poslova, ne bih napusto Poljud dok ne otkrijemo počinitelja te sramote. A ministar prebacuje odgovornost na HNS. Policija ima na raspolaganju sva sredstva i nevjerojatno je da ne može otkriti idiota koji sramoti slobodarski Split, našu zemlju i Europu«, odlučan je bio Bandić.

Ustao je i u obranu čelnika NK Dinamo Zdravka Mamića jer se na zagrebačkim fasadama i njegovo ime često nalazi u negativnom kontekstu. Gradonačelnik smatra kako to nije primjereno iako se radi o osebujnoj osobi »sklonoj eskapadama«.

Podsjetio je na transparente »Mamiću cigane, odlazi iz svetinje!« i »Mamiću pederu«, kojima je preplavljen grad. »Osudite i te rasističke ispade gospodo. Mamić ima svoje eskapade, ali to nije primjerno za Zagreb gdje nema rasizma. Nama se ne može dogoditi predgrađe Pariza u kojem gore automobili. I to zato što ja pojedem pitu na Kozari boku i zatim odem plesati valcer na Zrinjevcu. Jer sam sa svima i zato što sam gradonačelnik svih građana«, poručio je Bandić.

Poručio je kako je zadatak Vijeća gradskih četvrti da to saniraju. »Svi trebaju kupiti po 20 kilograma boje i prebojati te transparente. Ili će gradonačelnik uzeti penzl i ići farbati te grafite… Očekujete li to?«, retorički je upitao i Bandić i odmah dometnuo da očekuje da se takve stvari sanraju u roku od mjesec dana, barem tamo gdje je predsjednik Vijeća gradske četvrti čovjek s njegove liste. U protivnom, on više neće biti na toj funkciji jer s takvim stvarima nema pogađanja, jasan je bio gradonačelnik.

S gradskim zastupnikom HNS-a Tomislavom Stojakom se pak »zakačio« oko Imunološkog zavoda nakon što je ovaj ustvrdio da se Grad Zagreb uopće nije javio na natječaj koji je bio raspisan za kupca Imunološkog.

Bandić mu je rekao da laže te kako je Zagreb dao najbolju ponudu o čemu će mu dokaz dostaviti iz Gradske uprave »u roku sat vremena«.

B. Jagačić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni