Gradonačelnik spremno odgovarao na pitanja vrtićkih mališana

Gradonačelnik spremno odgovarao na pitanja vrtićkih mališana

“Kad vas vidim danas znamo da Zagreb ima sigurnu budućnost”, poručio je Bandić

U svom govoru gradonačelnik je rekao da već 19 godina prima ljude u palači Dverce, ali današnji mu je jedan od najsretnijih susreta jer, kako je rekao, ovako dobre, tople najmlađe goste nije imao priliku ugostiti

Ivana Vranješ

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sa suradnicima u četvrtak je u palači Dverce u sklopu manifestacije 23. Dani dječjih vrtića grada Zagreba organizirao tradicionalni prijam za djecu gradskih vrtića, njihove odgojitelje i ravnatelje.

Mališani Dječjeg vrtića Zapruđe, odgojne skupine Lavići oduševili su gradonačelnika Bandića izvedbom pjesme Živimo zajedno, ali s razlikama.

Susret je bila i prilika da djeca postave gradonačelniku neka pitanja na koje je on spremno odgovarao. Tako je mališane Dječjeg vrtića Bukovac zanimalo koji je lik iz crtića gradonačelniku najdraži, na što je odgovorio Papa Štrumpf, dok je na pitanje djevojčice iz DV Jarun kakav bi lik volio biti iz legende odgovorio da bi htio biti i i ostati malo, dobro dijete.

U svom govoru gradonačelnik Bandić je rekao da već 19 godina prima ljude u palači Dverce, ali današnji mu je jedan od najsretnijih susreta jer, kako je rekao, ovako dobre, tople najmlađe goste nije imao priliku ugostiti.

„Hvala što ste došli! Hvala vašim tetama koje vas svakog dana uče novim znanjima i zdravim stilovima života u pripremi za školu. I hvala vašim roditeljima, koji su najsretniji što vas imaju. Vi ste naša zagrebačka i hrvatska budućnost. Sretni smo da se u zadnje tri godine sve više djece upisuje u prvi razred osnovne škole. To znači da bilježimo pozitivni prirodni prirast što je posljedica dugoročnih, promišljenih mjera aktivne populacijske i demografske politike. Kad vas vidim danas znamo da Zagreb ima sigurnu budućnost“, poručio je gradonačelnik Bandić.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić je rekao da se manifestacija Dani dječjih vrtića grada Zagreba održava od 13. do 19. svibnja u organizaciji Grada Zagreba.

„Želja nam je svake godine pokazati što se događa u dječjim vrtićima, prezentirati to roditeljima, ali i široj javnosti. Također želimo i potaknuti promišljanje kako predškolski sustav učiniti kvalitetnijim i boljim, što je bila uloga jučerašnjeg skupa. Dani Dječjih vrtića grada Zagreba postali su zaista jedno reprezentativno mjesto promišljanja o kvaliteti predškolskog odgoja i obrazovanja, a i ovaj današnji susret je tradicija da gradonačelnik popriča s djecom“, istaknuo je Lovrić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića „Tatjana Marinić“ Kristina Barbarić istaknula je kako je veliko zadovoljstvo raditi s djecom, a vrtić u kojem je ravnateljica već pet godina nudi djeci različite programe.

„Naš vrtić je srednje veličine, imamo 330 djece i 19 odgojnih skupina. Vrtić se nalazi na tri lokacije u centru grada. Od progama nudimo poseban program ranog učenja njemačkog jezika, ranog učenja engleskog jezika, Montessori program, program održivog razvoja, ljetovanja i zimovanja, kao sedmodnevni program, dodatni program ritmike, informatike za djecu i mnogo drugih programa“, rekla je za ZG-magazin ravnateljica Barbarić. Dodala je da je u vrtiću zaposleno 67 djelatnika, a od toga je 36 odgajatelja koji ulažu veliku ljubav i trud u radu s djecom.

Odgajateljica u Dječjem vrtiću Sunčana, Ana Horvat Grabar kaže da je najljepši posao raditi sa djecom.

 „Kao odgajatelj radim 35 godina i taj posao je krasan kad su u pitanju djeca. Djeca su ta koja upijaju sve ono što mi znamo, što ih učimo. No teško je , treba uložiti puno truda, a posao je i fizički naporan“, istaknula je Ana Horvat Grabar.