Gradonačelnik Slavonskog Borda zahvalio Zagrepčanima

Gradonačelnik Slavonskog Borda zahvalio Zagrepčanima

Izuzetno sam ponosan što je i Grad Zagreb pomogao i do sada poslao 30 kamiona, a vjerujem da ćemo nastaviti slati pomoć i u Slavoniju, ali i u Bosansku Posavinu, mjesta koja su najviše stradala“, rekao je Kosor

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor danas je primio gradonačelnika Slavonskog Broda Mirka Dusparu, a na sastanku se razgovaralo o trenutnom stanje u Brodsko posavskoj županiji, na poplavljenim područjima, te daljnje postupanje kod sanacija.

„Drago mi je da su se građani Grada Zagreba uputili u poplavljena područja i pomagali u obrani od poplava, spašavanju stanovnika i životinja, ali i da su nesebično danima skupljali hranu, vodu, higijenske i ostale potrepštine, te ih dopremali u Slavoniju. Izuzetno sam ponosan što je i Grad Zagreb pomogao i do sada poslao 30 kamiona, a vjerujem da ćemo nastaviti slati pomoć i u Slavoniju, ali i u Bosansku Posavinu, mjesta koja su najviše stradala“, rekao je Kosor i dodao:

„Nastavit ćemo pomagati jer, naglašavam, pomoć će biti potrebna i za mjesec – dva, tri. Tada možda i više jer ćemo tek nakon procjene, vidjeti prave razmjere štete. Ne zaboravimo, mnogi od stanovnika poplavljenih mjesta, ostali su doslovno bez svega. Stanje na terenu je izuzetno teško, u što sam se i sam uvjerio posjetivši poplavljena mjesta. I zato, ovim putem pozivam sve da nastave pratiti situaciju i da pomognu ako su u mogućnosti jer je još dugi put do obnove života kakav je bio prije na tim područjima“, poručio je predsjednik Gradske skupštine.

Gradonačelnik Duspara se zahvalio svim građanima Grada Zagreba koji su skupili novčanu i materijalnu pomoć, ali i došli braniti nasipe. „Neizmjerno smo zahvalni pokazanom solidarnošću“, istaknuo je.

Duspara kaže da je na poplavljenim područjima stanje je ozbiljno, a štete neopisive. „Čeka nas sve skupa dugotrajan proces sanacije i obnove. U Slavonskom Brodu je situacija nešto bolja. Nasipi se popravljaju, a opasnost od komaraca je, nadam se, otklonjena. Ipak ne smijemo zaboraviti sva ona područja u istočnoj Slavoniji i Bosanskoj Posavini koja su puno više pogođena, gdje će biti potrebna sva moguća pomoć da se stanje normalizira i omogući povratak svih onih koji su morali otići iz svojih domova“, rekao je gradonačelnik Slavonskog Broda. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni