“Gradonačelnik se bavi kurikulumom, a škole još nemaju odluke za normalan rad”

“Gradonačelnik se bavi kurikulumom, a škole još nemaju odluke za normalan rad”

(Foto: Boris Jagačić)

»Dok se gradonačelnik Tomašević bavi kurikulumom za Građanski odgoj, 253 zagrebačkih osnovnih i srednjih škola, koje pohađa gotovo 96.000 učenika osuđeno je na čekanje da Gradska uprava počne funkcionirati i donositi potrebne odluke za njihov svakodnevni rad«, ustvrdili su zagrebački HSLS-ovci na današnjoj konferenciji za medije.

Na njoj su govorili predsjednik Gradske organizacije HSLS-a Darko Klasić i zastupnik u Gradskoj skupštini Kristijan Jelić.

HSLS-ovci tvrde da zagrebačke osnovne, srednje škole i vrtići, svakodnevno se muče s kontinuiranim radom zbog problema prouzročenih pandemijom, bez odgovarajuće regulatorne, kao i materijalne potpore Gradske uprave ne bi li svojim zaposlenicima osigurala uvjete za neometan i siguran rad. »Ona očigledno ima druge prioritete«, dodaju.

Navode kako zaposlenici i ravnatelji tih gradskih ustanova svakodnevno improviziraju kako bi osigurali rad obrazovnog i odgojnog sustava te rade u uvjetima u kojima su prepušteni sâmi sebi.

HSLS-ovcima je očiti pokazatelj neodgovornosti Gradske uprave primjer javnog natječaja za članove školskih odbora. Natječaj je raspisan još 9. kolovoza 2021. godine, a o danas nije okončan. Svi školski odbori zagrebačkih škola do 7. listopada donose kurikulum, program i plan rada za tekuću školsku godinu. Njihovim neimenovanjem Grad blokira i utječe na legitimnost rada upravnih tijela zagrebačkih obrazovnih ustanova za koje je izravno nadležan kao njihov osnivač, napominju.

Podsjećaju kako su zbog ove nove epizode nesposobnosti gradske vlasti u petak 21. siječnja prijavili Gradsku upravu prosvjetnoj inspekciji kako bi ju potaknuli da ubrza donošenje nužnih i transparentnih zakonom propisanih odluka. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni