Gradonačelnik s predstavnicima inicijative “Autizam 1979.”

Gradonačelnik s predstavnicima inicijative “Autizam 1979.”

Predsjednik udruge naglasio je kako će djeca dobiti ono što im pripada, uključujući multidisciplinarnu dijagnostiku i specijaliziranu zdravstvenu zaštitu

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u srijedu je primio predstavnike građanske inicijative Autizam 1979., koje je predvodio predsjednik udruge Dragutin Ivančić.

Na sastanku u Gradskoj upravi bilo je riječi o unaprjeđenju skrbi osoba s autizmom. Također je najavljeno kako će u rujnu ove godine biti održan stručni skup koji će okupiti sve nadležne urede, ministarstva i udruge u Zagrebu koji su povezani s ovom temom.

„Zaključci toga stručnog skupa poslužit će kao podloga za daljnji rad radne skupine koju ćemo oformiti a koja će se brinuti za pripremu svih potrebnih aktivnosti kako bi Grad Zagreb i dalje prednjačio u skrbi o djeci i osobama s autizmom“, rekla je u izjavi za medije nakon sastanka pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna.

Predsjednik udruge Ivančić istaknuo je kako su zadovoljni sastankom, naglasivši „kako će djeca dobiti ono što im pripada, uključujući multidisciplinarnu dijagnostiku i specijaliziranu zdravstvenu zaštitu“. (zagreb.hr/zg-m)