Gradonačelnik primio zlatnog strijelca Josipa Glasnovića

Gradonačelnik primio zlatnog strijelca Josipa Glasnovića

»Snalazio sam se, trenirao sam u Zadru, Osijeku, Novigradu i Velikoj Gorici, po cijeloj Hrvatskoj. Na sastanku smo riješili sitne detalje – trajno rješenje za novu streljanu u Zagrebu ili obnovu streljane Luže, a međuvremenu ćemo trenirati na zamjenskim lokacijama«, izjavio je Glasnović

U povodu prošlotjednog osvajanja zlatne medalje na Svjetskome kupu u streljaštvu u Al Ainu zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima jučer je u palači Dverce primio Josipa Glasnovića, hrvatskog reprezentativca i aktualnoga olimpijskog prvaka u disciplini trap.

Glasnović je u kvalifikacijama izjednačio svjetski rekord s maksimalnim učinkom od 125 pogođenih meta, dok je u finalnoj borbi za zlato bio bolji u raspucavanju od Tajlanđanina Savatea Sresthaporna te se izravno plasirao na Olimpijske igre 2020. u Tokiju.

»Trinaesti sam čovjek koji je od 1992. ostvario maksimalan rezultat, a na što sam jako ponosan. Presretan sam i što ću treći put braniti boje Hrvatske na Olimpijskim igrama«, rekao je Glasnović.

Na sastanku se razgovaralo o infrastrukturi u streljaštvu Zagreba te o neriješenim imovinsko-pravnim odnosima u streljani Luže zbog čega su Glasnović i ostali hrvatski strijelci bili primorani trenirati na streljanama izvan Zagreba.

»Snalazio sam se, trenirao sam u Zadru, Osijeku, Novigradu i Velikoj Gorici, po cijeloj Hrvatskoj. Na sastanku smo riješili sitne detalje – trajno rješenje za novu streljanu u Zagrebu ili obnovu streljane Luže. Sve će se znati za mjesec dana, a u međuvremenu ćemo trenirati na zamjenskim lokacijama«, izjavio je Glasnović nakon sastanka.

 Nakon što je Josipu čestitao na izvanrednome uspjehu, pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić je naglasio da Grad Zagreb osigurava prvorazredne uvjete za sve svoje vrhunske sportaše te da će se rješenje za streljanu iskristalizirati u sljedećih nekoliko tjedana.

»Privremeno rješenje za streljačke treninge naših reprezentativaca će se organizirati u streljani Grm u Lukavcu, a sada intenzivno razgovaramo o trajnome rješavanju uvjeta za streljaštvo u Zagrebu. Vjerujemo da ćemo pronaći rješenje, očekuju nas konkretni koraci prema ciljevima koje smo danas postavili«, rekao je pročelnik Pavelić. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni