Gradonačelnik primio Vinka Šunjaru, jedinog živućeg partizanskog generala

Gradonačelnik primio Vinka Šunjaru, jedinog živućeg partizanskog generala

»Mi smo na čelu s njim i njegovim prijateljima pobijedili 1945. godine, a pobijedili smo i 1995. godine i od tada imamo svoju državu«, rekao je gradonačelnik Milan Bandić

U Gradskoj upravi u srijedu je upriličen prijam za predstavnike Saveza antifašističkih boraca Republike Hrvatske i generala Vinka Šunjaru. „Čestitam generalu Šunjari na 90. rođendanu. Mi smo na čelu s njim i njegovim prijateljima pobijedili 1945. godine, a pobijedili smo i 1995. godine i od tada imamo svoju državu. Dio smo europske povijesti, a europska povijest dio je hrvatske“, rekao je tom prilikom zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Nakon što je generalu uputio lijepe želje u povodu rođendana i uručio mu prigodan poklon, gradonačelnik je dugogodišnjemu predsjedniku Udruge i Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Koprivničko-križevačke županije i pripadniku poznatoga Kalničkog odreda Rudolfu Kahlini uručio Medalju Grada Zagreba.

»Kako je lijepo kada netko iz najmudrije generacije napuni okruglu cifru kao naš general Šunjara – jedini živući partizanski general u Hrvatskoj te pritom okupi najbliže prijatelje«, rekao je gradonačelnik.

Prisjećajući se značaja antifašizma za stvaranje samostalne Republike Hrvatske, gradonačelnik je naglasio kako su se antifašistički karakteri Drugog svjetskog rata i Domovinskog rata ujedinili u zajedničku želju hrvatskog čovjeka i građana Republike Hrvatske da imaju svoju suverenu, slobodnu i demokratsku zemlju.

General Šunjara zahvalio je gradonačelniku na susretu i poklonu. »Zaista sam uzbuđen i ugodno iznenađen, a gradonačelniku želim još jednom zahvaliti na dosljednosti u obrani antifašizma i socijaldemokracije te na činjenici što je uvijek s nama«, rekao je general Šunjara.

Predsjednik SABA RH Franjo Habulin te Rudolf Kahlina i Juraj Hrženjak također su zahvalili gradonačelniku Bandiću na susretu, a svojemu kolegi i prijatelju su poželjeli sve najbolje u povodu 90. rođendana. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni