Gradonačelnik preuzeo Betlehemsko svjetlo mira

Gradonačelnik preuzeo Betlehemsko svjetlo mira

U povodu nadolazećih božićnih blagdana izviđači Zagrebačkog skautskog zbora danas su u auli Gradske uprave predali zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću Betlehemsko svjetlo mira.

Riječ je o tradiciji koja traje već 15 godina.

Izviđači Hrvatske, zajedno s drugim skautima Europe, preuzeli su Betlehemsko svjetlo u Beču te ga po protokolu prvo donijeli u zagrebačku katedralu. Ovaj simbol mira i ljubavi izviđači će ponijeti u sve kutke Hrvatske u želji širenja pozitivnih vrijednosti: strpljenja, razumijevanja i prijateljstva.

Uputivši zahvalu skautskom zboru, gradonačelnik Milan Bandić zaželio je da domove svih nas obasja svjetlost. “Neka svjetlo mira, ljubavi i dobrote pobijedi tamu. Budimo u 2020. još bolji ljudi”, poručio je gradonačelnik.

Pozdrave svih skauta Hrvatske okupljenima je prenijela koordinatorica programa za Betlehemsko svjetlo Zagrebačkog skautskog zbora Višnja Sremić, a jedna od skautkinja pročitala je Poruku mira i ljubavi. Za glazbeni dio svečanosti bio je zadužen zbor mladih Župe sv. Leopolda Mandića u Dubravi “Voluntas tua”. (zg-mag)