Gradonačelnik poziva Zagrepčane na 40. Interliber

Gradonačelnik poziva Zagrepčane na 40. Interliber

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić svojim je sugrađanima u petak uputio poziva da posjete Međunarodni sajam knjiga Interliber, koji se do 12. studenoga održava na Zagrebačkom velesjamu. Njegov poziv ovdje prenosimo u cijelosti:

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

dragi ljubitelji knjige,

znam da su mnogi od vas već posjetili Zagrebački velesajam gdje traje naš najveći sajam knjiga – 40. međunarodni INTERLIBER koji nudi bogat program, obilje naslova, brojne susrete te kulturna i edukativna događanja, a ulaz i parking su besplatni.

One koji još nisu našli vremena, pozivam da ovaj vikend iskoriste priliku i u društvu s obitelji, prijateljima… na INTERLIBERU nađu sadržaj po vlastitoj mjeri, jer knjiga je iznimno važna i za pojedinca i za društvo u cjelini.

Zbog toga smo od početka ove godine zagrebačkoj djeci do 15 godina omogućili besplatan upis u sve gradske knjižnice, a izdavačima i knjižarima, vodeći računa o teškoćama u kojima se nalaze, izložbeni prostor Velesajma dali smo uz naknadu od jedne kune.

Predložit ću, također, da u Zagrebu, izmjenom Odluke, od iduće godine najam gradskog prostora za knjigu bude po toj simboličnoj cijeni od jedne kune po metru kvadratnom, a istu ideju za cijelu Hrvatsku predložit ćemo i Vladi RH.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni