Gradonačelnik poziva sugrađane na Zelenu čistku

Gradonačelnik poziva sugrađane na Zelenu čistku

Akcija Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš 20.travnja 2013.

U povodu sutrašnje Akcije Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš, koja se odvija tijekom tradicionalnog proljetnog uređenja Zagreba, a u okviru velike svjetske ekološke volonterske akcije zajedničkog čišćenja divljih odlagališta, gradonačelnik Milan Bandić poziva sugrađane da se u subotu 20. travnja uključe i pomognu da naš grad bude čišći i još ugodniji za življenje:

Grad Zagreb se spremno, po drugi put, uključuje u akciju Zelena čistka – jedan dan za okoliš, zajedničkog čišćenja divljih odlagališta koja se provodi u sklopu akcije World Cleanup: Lets clean the world together !

Kao jedna od aktivnosti tijekom tradicionalnog proljetnog čišćenja Zagreba koja se odvija pod motom Slušamo građane 24 sata – 365 dana, cilj je subotnje Akcije mobiliziranje građana da prikupljanjem otpada odbačenog u okoliš učine nešto konkretno za dobrobit planeta Zemlje, odnosno za svoje okruženje.

Slogan misli globalno – djeluj lokalno vrlo dobro se uklapa u akciju Zelena čistka – Jedan dan za čisti okoliš! Poznato je da je otpad jedan od gorućih problema zaštite okoliša diljem svijeta pa tako i u gradu Zagrebu. Svakim danom proizvodimo sve više i više otpada, a mnogi ga neodgovorno, ili neoprezno, odbacuju i u okoliš.

Uvjeren sam da će brojni naši sugrađani i ove godine pokazati kako se samo osobnim angažmanom, u zajednicama, školama, vrtićima, tvrtkama…može unaprijediti stanje našeg okoliša a time i podignuti kvaliteta življenja u gradu.

Podsjećam vas da i dalje možete javljati sve uočene nedostatke na već poznati gradski besplatni telefon 0800 2554 ili na e-mail proljetno.ciscenje@zagreb.hr na koji nam se i inače javljate.

*** lokacije koje je pripremio Grad za ovogodišnju Zelenu čistku naći ćete ovdje.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni