Gradonačelnik poziva na prigodni koncert

Gradonačelnik poziva na prigodni koncert

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poziva sugrađane da u utorak, 25. lipnja na svoje domove istaknu hrvatske barjake te dođu na koncert Ansambla Lado koji će se u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske održati na Trgu kralja Tomislava s početkom u 21 sat.

Gradonačelnik je ujedno svojim sugrađanima čestitao Dan državnosti.

»Dan kada je Sabor Republike Hrvatske donio odluku o razdruživanju od ostalih jugoslavenskih republika izražavajući referendumsku volju hrvatskih građana, slavimo s ponosom, sjećajući se svih onih koji su tijekom povijesti, boreći se na različite načine, sanjali slobodnu i samostalnu Hrvatsku«, stoji u gradonačelnikovoj poruci.

»Posebno se sjećamo naših branitelja koji su najzaslužniji za ostvarenje toga sna, za mogućnost da svoju državu oblikujemo po vlastitoj mjeri, na načelima samopoštovanja, slobode, demokracije, socijalne pravde, solidarnosti i zajedništva«, dodaje se u poruci.

Gradonačelnik Bandić poručuje kako zahvalnost našim braniteljima te odgovornost prema generacijama koje dolaze najbolje iskazujemo svojim predanim radom, spremnošću da zemlju koju volimo svakodnevno činimo boljim mjestom za život, ne zaboravljajući nikad na one koji trebaju našu pomoć.

»Tako pokazujemo istinsko domoljublje koje je okrenuto budućnosti, domoljublje koje snagu zajednice vidi u radu, znanju, kreativnosti i solidarnosti, koje društvo, u kojem ima mjesta za svakog čovjeka, čini spremnim na izazove modernog vremena«, zaključuje Milan Bandić u svojoj poruci. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni