Gradonačelnik poziva građane da se jave s prijedlozima i primjedbama na Advent u Zagrebu

Gradonačelnik poziva građane da se jave s prijedlozima i primjedbama na Advent u Zagrebu

Paljenjem prve adventske svijeće na Trgu bana Jelačića u subotu 30. prosinca svečano je otvoren Advent u Zagrebu, a svijeću je na Manduševcu, uz nazočnost brojnih Zagrepčana i gostiju grada, zapalio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

On je sve građane pozvao na zajedništvo te da u tom duhu pripreme ovaj grad i otvore srca kako bi mogli vidjeti i pomoći svim potrebitima.

Izvedbom baletne predstave Orašar u Ledenom kraljevstvu otvoren je i Ledeni park na Tomislavcu, dok su lampice na Zrinjevcu upaljene uz nazočnost brojnih prolaznika.

Advent u Zagrebu tri puta za redom bio je europski pobjednik natjecanja European Best Christmas Destination. Ne bi li sve ostalo na visokom nivou zagrebački gradonačelnik je pozvao sugrađane da se jave s primjedbama, pritužbama i zapažanjima vezanimza rad komunalnih službi, za urednost i čistoću adventskih lokacija, ali i prijedlozima koji bi mogli pomoći da zagrebački advent bude još bolji. U tu svrhu otvorena je besplatna telefonska linija 0800 88 05, a to se može učiniti i putem -pošte na advent@zagreb.hr.

»Da bi i dalje ostali najbolji, trebamo i vašu pomoć. Reagirat ćemo promptno kako bi, zajedno, letvicu kvalitete najboljeg europskog adventa dignuli još više«, poručio je gradonačelnik koji kaže kako računa na suradnju građana i unaprijed zahvaljuje na njihovom trudu.

Ovogodišnji Advent u Zagrebu traje od 30. prosinca 2019. do 7. siječnja 2020. Nadahnut je baletom Orašar, te ekologijom i kulturom. Tako su manje i veće skulpture Orašara autora Petra Bande po cijelome gradu. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni