Gradonačelnik položio kamen temeljac za Dom zdravlja Lučko

Gradonačelnik položio kamen temeljac za Dom zdravlja Lučko

Gradonačelnik Bandić je istaknuo važnost doma zdravlja u Lučkom jer će tom objektu gravitirati više od 20.000 građana – iz Lučkog, Hrvatskog Leskovca, Ježdovca, Blata te dijela Stupnika

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ovje je subote, 16. ožujka sa suradnicima obišao tri lokacije u gradskim četvrtima Novi Zagreb – istok i Novi Zagreb – zapad. Na Jakuševcu je obišao obnovljeni objekt igralište NK Sava Jakuševec, gdje su uočene manje manjkavosti. U naselju Sveta Klara razgledao je novouređeno dječje igralište čije je uređenje koštalo 1,7 milijuna kuna. Gradonačelnikov obilazak Novog Zagreba završio je polaganjem kamena temeljca Doma zdravlja Lučko.

NK Sava Jakuševec

Radovi na sanaciji i energetskoj obnovi objekta NK Sava Jakuševec završili su početkom ožujka, a obuhvatili su zamjenu vanjske drvene stolarije novim PVC prozorima, izvedena je toplinska zaštita ovojnice grijanog prostora, sanirani su kosi krov objekta, dimnjak, horizontalna i vertikalna odvodnja te je prekinut dotok kapilarne vlage u objekt iz okolnog tla.

Izvedena je i sanacija unutarnjih prostora i postavljena nadstrešnica nad vanjskim stubištem. Osim toga, radovi su obuhvatili i sanaciju pristupa objektu od strane igrališta, a na glavnom terenu je saniran travnjak. Na sjeverozapadnom dijelu parcele uređeno je pomoćno nogometno igralište s umjetnom travom i rasvjetom.

»Danas smo došli ovdje vidjeti što je napravljeno, a što sve još treba napraviti«, rekao je gradonačelnik Bandić te najavio kako je u planu do polovice naredne godine, a sukladno potrebama građana, izgraditi još jedan novi teren te u roku od 20 dana ukloniti nedostatke na postojećem. Dodao je i da je južno od objekta NK Sava ostavljena prazna parcela za gradnju crkve: »To je stvar dogovora s Kaptolom, i tu ne mogu govoriti o rokovima«, prokomentirao je.

Zagrebački SDP: Građani Novog Zagreba su građani drugog reda

Gradski zastupnici SDP-a Matej Mišić i Vesna Nađ te zastupnici u Vijeću gradske četvrti Novi Zagreb istok su ispred nogometnog igrališta NK Sava su uoči dolaska gradonačelnika Milana Bandića održali konferenciju za novinare na kojoj su ga pozvali da hitno zatvori odlagalište otpada Jakuševac.

SDP-ovci su ustvrdili da su građani Novog Zagreba u stvari građani drugog reda zbog umanjene kvalitete zraka uzrokovane odlagalištem. Podsjetili su kako je gradonačelnik najavio da će se odlagalište zatvoriti krajem 2018., ali da se to ipak nije dogodilo.

Matej Mišić kaže da se stvarni problemi – davanje lažnih obećanja i loša kvaliteta zraka u odnosu na ostale dijelove Zagreba – nešto što se ne može ignorirati.

SDP-ovci su još upozorili da je u tijeku javna rasprava za proširenje kompostane iako građani nisu s time upoznati, niti je o tome dostupna dokumentacija.

Dječje igralište, Sveta Klara

Djeca u Svetoj Klari dobila su koncem prošle godine novouređeno igralište, čije je uređenje Grad koštalo 1,7 milijuna kuna. Radovi su obuhvaćali uređenje staza, ograđeno je igralište i postavljena su vrata. Posađeno je 20 novih stabala te uređeno 800m2 travnjaka. Postavljeno je i 10 novih sprava za igru, a ispod svih sprava postavljena je i antitraumatska podloga. Ukupno je postavljeno 13 klupa za sjedenje, jedan stol i tri nova koša za smeće.

»Igralište je uvijek puno, i baš je ono što je Svetoj Klari trebalo«, kaže predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Svete Klare Boris Kihak te dodaje kako je uz ovo uređeno i jedno manje igralište u Čavoglavskoj ulici. Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad Jadranko Baturić napomenuo je kako moderno uređeno igralište sad čini srce ovog najvećeg zagrebačkog prigradskog naselja.

Dom zdravlja Lučko

Nakon što su pred mjesec dana počeli radovi na uklanjanju starog objekta Doma zdravlja Zagreb Centar u Lučkom, gradonačelnik Milan Bandić danas je položio kamen temeljac za novi objekt Doma zdravlja Lučko.

»U ovom domu zdravlja će raditi dva tima obiteljske medicine, jedan tim dentalne medicine te po prvi put u ovom dijelu grada – jedan tim pedijatrije«, objasnio je gradonačelnik Bandić te istaknuo važnost ovog objekta jer njemu gravitira više od 20.000 građana – iz Lučkog, Hrvatskog Leskovca, Ježdovca, Blata te dijela Stupnika. »Građani Zagreba za sve ovo će izdvojiti do 15 milijuna kuna«, rekao je gradonačelnik najavivši otvorenje objekta prije ljeta 2020.

Podsjetimo, riječ je o objektu površine 800 četvornih metara na dvije etaže s pristupom za osobe s invaliditetom, a u kojem će raditi 40 zaposlenika u dvije smjene. U novoizgrađenom Domu zdravlja Lučko bit će smještene ambulante, ordinacije i ljekarna. (zagreb.hr / zg-magazin.com.hr)