Gradonačelnik podržao ideju osnivanja Muzeja žrtava totalitarnih režima

Gradonačelnik podržao ideju osnivanja Muzeja žrtava totalitarnih režima

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je u utorak vodstvo Hrvatskog društva političkih zatvorenika, predvođeno predsjednikom Markom Grubišićem, a u društvu predsjednika Gradske skupštine Andrije Mikulića.

Gosti su pobliže upoznali gradonačelnika s projektom Muzeja aktivnog sjećanja na žrtve totalitarnih režima. Ideja je da se Muzej smjesti u nekretnini u Zagrebu na adresi Vlaška ulica 79 (dvorište), a realizirala bi se u suradnji s Gradom Zagrebom i Republikom Hrvatskom.

Gradonačelnik je pozdravio ovu ideju i najavio podršku Grada projektu.

Osim gradonačelnika na sastanku u Gradskoj upravi prisustvovali su pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco, pročelnik Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada Damir Lasić, voditeljica Odjela za poslovne prostore i poslove zakupa u Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada Gordana Mikulić, pročelnica Gradskog ureda za programe i projekte Europske unije Jelena Ricov, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Tedi Lušetić, posebna viša savjetnica gradonačelnika za kulturu Nataša Jovičić te viša savjetnica gradonačelnika Ines Bravić.

Uz predsjednika Grubišića, delegaciju HDPZ-a činili su dopredsjednik Anđelko Mijatović, glavni tajnik Fabijan Dumančić, akademski slikar i autor projekta Miljenko Romić i predsjednik HDPZ podružnice Zagreb Marijan Čuvalo. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni