Gradonačelnik odustao od osnivanja zagrebačkog “sportskog holdinga”

Gradonačelnik odustao od osnivanja zagrebačkog “sportskog holdinga”

Gradonačelnik Milan Bandić danas je s dnevnog reda sjednice zagrebačke skupštine povukao prijedlog o osnivanju tvrtke Sportski objekti d.o.o., tzv. sportskog holdinga. Zamisao je bila da će se ta tvrtka s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna baviti obnovom dotrajalih sportskih objekata, no prijedlog je povučen odmah na početku sjednice.

Budući da HDZ-ovci nisu bili spremni podržati ovakav prijedlog gradonačelnik je kratko pojasnio da je on povučen »dok se ne usuglasi s koalicijskim partnerima«.

Na predloženom dnevnom redu se tako našlo ukupno 48 točaka.

Među njima je Bandićev prijedlog o sklapanju sporazuma o suradnji na izgradnji kompostane u Novskoj, prijedlog o razrješenju i imenovanju člana Kazališnog vijeća HNK, kojom se iz Vijeća i formalno smjenjuje donedavni koalicijski partner Zlatko Hasanbegović.

Tu je još i prijedlog o novčanoj pomoći hrvatskim braniteljima za Uskrs i Božić. Suklano tom prijedlogu, nezaposleni hrvatski branitelji – korisnici prava na novčanu naknadu za nezaposlene branitelje ili na zajamčenu minimalnu naknadu dobivat će po 200 kuna za te blagdane. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni