Gradonačelnik odustaje od preuređenja parka na Savici

Gradonačelnik odustaje od preuređenja parka na Savici

(Foto: Igor Kramarić)

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić izjavio je danas kako odustaje od preuređenja parka u zagrebačkom naselju Savica. Nadodao je kako neće ništa raditi protivno volji građana te je pritom rekao da će park vratiti u prvobitno stanje. Istaknuo je također kako ne zna tko doista prosvjeduje, no smatra da je ondje riječ o njegovim protukandidatima. Zaključio je kako se od projekta nije odustalo na razini Gradske uprave, pa tako ni građana.

Podsjećamo da su od jučer nezadovoljni građani uveli cjelodnevno dežurstvo te zahtjevaju javnu raspravu i transparentan natječaj za preuređenje njihovog parka.

U telefonskom razgovoru, Igor Kramarić iz inicijative Savica za park, potvrdio nam je kako se u parku nastavlja sakupljanje potpisa za peticiju o javnom natječaju, ali i da su građani donijeli nove transparente. Također, važno je istaknuti kako su nezadovoljni građani poslali pismo na Ministarstvo zaštite okoliša, točnije ministru Slavenu Dobroviću. U njemu su istakli, kako ih ova zelena površina jedino osvježenje, ali i poruku da je njihova zadaća kao građana briga o okolišu.

Nezadovoljni su građani zamjerili projektu što se više od 40 % sadašnje površine parka planira prekriti betonom, plastikom i umjetnim travom. Time bi se uklonila prirodna trava i srušila stabla stara 20-ak godina.

M .Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni