Gradonačelnik odlučan: “Kljusine” moraju napustiti Hipodrom!

Gradonačelnik odlučan: “Kljusine” moraju napustiti Hipodrom!

Gradonačelnik Bandić je poručio da neće dopustiti da privatnici koji drže stare, islužene konje čija je vrijednost 300 do 500 eura raspolažu s pola milijuna kvadrata prostora na Hipodromu

Boris Jagačić

Zagrebačka Gradska skupština u utorak nije usvojila prijedlog Kluba gradskih zastupnika SDP-a i Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez da se u dnevni red po hitnoj proceduri uvrsti zaključak kojim bi se Skupština usprotivila zatvaranju Hipodroma.

SDP-ovac Matej Mišić podsjetio je da su vlasnici konja i konjički klubovi na zagrebačkom Hipodromu dobili nalog da žurno napuste lokaciju, najkasnije do 1. prosinca 2019. Prema njegovim riječima, radi se o ukupno 147 konja.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je takav prijedlog oporbe, odnosno zabrinutost za konje prokomentirao na sebi svojstven način: »Očito volite konje više nego ja, koji radim kao konj«.

»Radi se o stotinjak kljusina, 13 konja je vlasništvo Hipodroma koji se koriste za školu jahanja, a stotinjak konja je iz tri konjička kluba. To ćemo riješiti«, rekao je gradonačelnik Bandić.

Što će se graditi na lokaciji Hipodroma?

Mišić pak smatra da je iseljenje Hipodroma protivno Zakonu o sportu te bi moglo dugoročno naškoditi konjičkom sportu u Zagrebu i Hrvatskoj.

U raspravu se uključio i Renato Petek (PS-NH) koji smatra da građani imaju pravo znati što će se i kako graditi u sklopu projekta »Zagrebački Manhattan«. Hoće li tamo biti neboder od 70 katova, hoće li tamo biti i gradonačelnikov ured…? Zanimalo ga je i kako će to utjecati na vizuru grada, promet te naglasio da građani žele da se sačuva tamošnja zelena površina i ukazao na potrebu očuvanja dijela vrijedne arhitekture Zagrebačkog velesajma.

No gradonačelnik Bandić je poručio da neće dopustiti da privatnici koji drže stare, islužene konje čija je vrijednost 300 do 500 eura raspolažu s pola milijuna kvadrata prostora na Hipodromu.

Dodao je kako je »Zagreb City« potreban projekt te neće dopustiti da onolika ledina stoji neiskorištena.

Nakon što je Petek gradonačelniku predbacio što je konje nazvao »kljusinama«, Bandić mu je odvratio da on ne zna značenje te riječi, a to je – stari konj.

»Jeste li kad jahali konja?«, »Jeste li kad poljubili konja, kao ja na Bundeku?«, upitao je Gradonačelnik Bandić zastupnika Peteka.

Bandić: “Vapite za investicijama, a kad krenem u realizaciju svi ste protiv!”

HSLS-ovac Darko Klasić podsjetio je kao je još prije godinu dana upozorio da tramvajsko okretište Črnomerec ne zadovoljava ni minimalne uvjete, nema ni javni sanitarni čvor i predstavlja »ruglo grada« (https://zg-magazin.com.hr/okretiste-crnomerec-nalikuje-bliskoistocnoj-trznici/). Klasić kaže kako mu je tada obećano da će problem biti riješen, ali do danas nije ništa učinjeno.

Gradonačelnik mu je na to ponovno obećao da će okretište Črnomerec biti uređeno.

Svibora Jančića (Za grad) zanimalo je što će biti sa SRC-om Svetice na kojima je propao projekt izgradnje nogometnog kampa Hrvatskog nogometnog saveza, budući da kompleks trenutačno propada i koristi se polulegalno.

Bandić tvrdi da se na projektu radi, a da će biti predstavljen Skupštini »kad bude gotov«.

»Moja vizija tog projekta je bez gradnje, osim na nogometnom stadionu Dinama, a ostalo bi otpadalo na sportske sadržaje«, kaže Bandić. Podsjetio je i da je u sklopu toga treba preseliti buvljak s Borongaja, dok će se ispod tamošnjeg tramvajskog okretišta napraviti podzemna garaža. Bandić je dodao da svaki put ima  problem kad pokuša provesti neku investiciju jer su onda svi protiv.

»Sad vapite za projektima, a kad ja počnem graditi, onda će netko tamo zaleći«, prokomentirao je.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni