Gradonačelnik o Srebrnjaku, pročelnicima, poskupljenju komunalija…

Gradonačelnik o Srebrnjaku, pročelnicima, poskupljenju komunalija…

»Traže od mene sastanke oko mjesta za ravnatelja Srebrnjaka. Nemam namjeru ići na takve sastanke jer nije moje da odlučujem o tome«, poručio je

Gradonačelnik Tomislav Tomašević na današnjoj je konferenciji za novinare u predvorju Gradske uprave najavio da će se s 31. srpnja obustaviti pozivi za jednokratne potpore udrugama koji su otvoreni od početka godine. Osvrnuo se i na imenovanja u Dječjoj bolnici Srebrnjak te prokomentirao osam dosadašnjih pročelnika gradskih ureda, a koji ostaju raditi u Gradskoj upravi, ali i na moguće poskupljenje komunalnih usluga u Zagrebu.

Podsjetio je da je Upravno vijeće DB Srebrnjak donijelo odluku da primarijus Duška Markov-Glavaš bude v. d. ravnateljica Srebrnjaka te najavio da će smijenjeni ravnatelj dr. Boro Nogalo biti vraćen u radni odnos. Upravno vijeće e raspisati javni natječaj za novog ravnatelja, najavio je Tomašević koji je rekao da će ono donijeti i odluku o novom ravnatelju.

»Traže od mene sastanke oko mjesta za ravnatelja Srebrnjaka. Nemam namjeru ići na takve sastanke jer nije moje da odlučujem o tome«, poručio je.

Čistoća mora prazniti spremnike

Govoreći o osam pročelnika koji ostaju u Gradskoj upravi naglasio je da se na mjesto v. d. pročelnika mogu staviti isključivo postojeći zaposlenici Gradske uprave, do raspisivanja natječaja. Istaknuo je da 11 od 27 pročelnika više nije na svojim pozicijama.

»Prema zakonu oni imaju mandat na četiri godine. Nama je bilo bitno da neki od njih nemaju ovlaštenja potpisa, ali ostaju zaposlenici«, prokomentirao je Tomašević.

Tomašević je poručio i kako čine sve da ne dođe do poskupljenja komunalnih usluga. »Režemo troškove, krenuli smo od sebe, radimo sve što možemo da ne dođe do povećanja cijena. U tom smjeru idemo i s rebalansom proračuna«, rekao je napomenuvši kako će nastojati da se ne ide na prodaju vrijednih gradskih zemljišta.

Na upit novinara prokomentirao je i situaciju oko (ne)pražnjenja spremnika s biootpadom u kojima je odložena neka druga vrsta otpada. Kaže kako je ključno da ne dolazi do kontaminacije biootpada jer u tom slučaju on ne može ići u kompostanu. Najavio je i da će uvođenje kazni. »Do tada će Čistoća to morati tretirati kao komunalni otpad i ići će na odlagalište«, kaže. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni