Gradonačelnik najavio sanaciju psihogerijatrijskog odjela u Vrapču  i gradnju hospicija

Gradonačelnik najavio sanaciju psihogerijatrijskog odjela u Vrapču i gradnju hospicija

Možete biti sigurni da ćemo u drugoj polovini 2015. započeti s adaptacijom zgrade u kojoj je smješten psihogerijatrijski odjel, rekao je gradonačelnik, te najavio kako je u planu izgradnja hospicija.

Sramota je što ga grad Zagreb nema. Izgradnja hospicija je naša moralna i stručna obaveza

Na inicijativu pročelnice Gradskog ureda za zdravstvo, Mirne Šitum, a u povodu 134 godišnjice bolnice Vrapče, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sastao se u četvrtak sa članovima Uprave, te Upravnog i Stručnog vijeća Klinike za psihijatriju Vrapče.

U kratkom razgovoru, ravnatelj Bolnice Vlado Jukić, upoznao je detaljnije gradonačelnika o tome što je učinjeno, i što planiraju učiniti u narednom razdoblju, odnosno investicijama koje bi trebalo realizirati. U zadnjih nekoliko godina u Bolnici je izvršeno nekoliko adaptacija i izgradnji – uređena je bolnička kuhinja i prostori dnevne bolnice, no ostao je problem psihogerijatrijskog odjela, koji se nalazi u derutnoj zgradi, sagrađenoj 1879. godine.

Obići ćemo sve naše zdravstvene ustanove, bolnice, domove zdravlja i odrediti prioritete koje trebamo ostvariti kroz sljedeće četiri godine. Možete biti sigurni da ćemo u drugoj polovini 2015. započeti s adaptacijom zgrade u kojoj je smješten psihogerijatrijski odjel, rekao je gradonačelnik, te najavio kako je u planu izgradnja hospicija.

Konkretni pomaci

„Sramota je što ga grad Zagreb nema, to je i moja osobna sramota kao prvog čovjeka grada“, rekao je gradonačelnik, dodavši da se to treba ispraviti jer je izgradnja hospicija „naša moralna i stručna obaveza“.

Podsjetivši da je stoljetna tradicija da Bolnicu posjećuju gradonačelnici Grada Zagreba, ravnatelj Jukić je zahvalio gradonačelniku na potpori i razumijevanju svih ovih godina, istaknuvši kako su ti posjeti bili poticaj za konkretne pomake prema boljitku Bolnice, a na dobro bolesnika i i njezinih zaposlenika, ali i svih građana grada Zagreba.

Nakon sastanka, gradonačelnik je obišao psihogerijatrijski odjel, adaptiranu bolničku kuhinju i dnevnu bolnicu, te Galeriju Slava Raškaj, u kojoj je sa zanimanjem razgledao radove bolesnika Bolnice. (zagreb.hr / zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni