Gradonačelnik najavio povlačenje svih amandmana na GUP

Gradonačelnik najavio povlačenje svih amandmana na GUP

Zagregbački gradonačelnik Milan Bandić u subotu je najavio da će povući sve amandmane na Generalni urbanistički plan.

„Ja ću predložiti da se svi amandmani povuku. Moja želja nije bila da se ide amandmanima. To je bila želja HDZ-a”, izjavio je Bandić tijekom obilaska sanjkališta na Cmroku, a prenosi N1.

Podsjetimo, Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak HDZ je podnio 15, a Stranka rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je i predlagatelj točke dnevnog reda, 71 amandman na GUP.

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić izjavio je pak u subotu kako su na sjednici šireg Predsjedništva raspravljali o zagrebačkom GUP-u te odlučili da neće podržati niti jedan amandman koji se odnosi na prenamjenu zelenih u građevinske površine koji nije bio predmetom javne rasprave.

Upitan hoće li HDZ pristati na povlačenje amandmana Bandić je kazao: „Nije pitanje hoće li pristati, to je pošteno i korektno. Jedino normalno. Moja ideja nije bila da se ide s amandmanima. Nije trebalo uopće ići s amandmanima, trebalo je usvojiti GUP koji je ispoštivana procedura, a onda ići na Ministarstvo koje je trebalo donijeti pravilnik, a prijašnja ministrica isto nije donijela pravilnik, a trebala ga je donijeti 2014”.

Prema postojećem GUP-u pola milijuna četvornih metara zagrebačkih javnih, uglavnom zelenih površina moglo bi biti prenamijenjeno u građevinsko zemljište. Oporba ga je stoga ocijenila „uvodom u najgoru političku nekretninsku trgovinu u povijesti Hrvatske”’. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni