Gradonačelnik izrazio sućut Parižanima

Gradonačelnik izrazio sućut Parižanima

»Ožalošćeni smo i šokirani terorističkim napadima koji su uzdrmali osnovne vrijednosti europske prijestolnice slobode«, stoji u poruci gradonačelnika Bandića

Nakon terorističkog čina koji se u petak dogodio u Parrizu, u subotu se oglasio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić poručivši kako su Zagrepčani duboko pogođeni tim tragičnim događanjima.

»Građani grada Zagreba duboko su pogođeni sinoćnjim tragičnim događajima u Parizu. S nama u mislima su sve žrtve, obitelji i svi stanovnici Grada Pariza u ovim teškim trenucima. Ožalošćeni smo i šokirani terorističkim napadima koji su uzdrmali osnovne vrijednosti ove europske prijestolnice slobode, jednakosti i bratstva. Odgovorni za ove napade ne dijele te vrijednosti i na najgori mogući način demonstriraju želju za nasiljem i širenjem straha«, ocijenio je zagrebački gradonačelnik.

Dodao je kako je u ime građana, i svoje osobno, gradonačelnici Grada Pariza Anne Hidalgo izrazio sućut i potporu u borbi protiv ovakvih činova agresije. »Grad Zagreb, u znak solidarnosti s gradom svjetlosti obasjat će svoje fontane bojama francuske zastave, a Muzej suvremene umjetnosti krasit će projekcija natpisa u znak podrške #zagrebzapariz. Na taj simboličan način, izražavamo suosjećanje se s obiteljima žrtava i svim Parižanima. Trenuci poput ovih podsjećaju nas na važnost zajedništva, međusobnog razumijevanja i potpore u borbi protiv terorizma«, zaključuje se u poruci gradonačelnika. (zg-m)