Gradonačelnik i predsjednik Skupštine čestitali pravoslavni Božić

Gradonačelnik i predsjednik Skupštine čestitali pravoslavni Božić

U povodu pravoslavnog Božića, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio je episkopu Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj i mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom dr. Porfiriju Periću, arhijerejskom namjesniku zagrebačkom Dušku Spasojeviću i protojereju-stavroforu Makedonske pravoslavne crkve u Hrvatskoj Kirku Velinskom, te svim vjernicima pravoslavne ispovijesti čestitku u kojoj, između ostalog, stoji:

Radosno i od srca Vam čestitam Božić – posebno vrijeme susreta Boga i čovjeka. Želim da jedni drugima budemo dar, da u tom sebedarju naša ljudska, kršćanska riječ donese toplinu i svjetlo tamo gdje je ono najpotrebnije – siromašnima i onima koji trpe, osamljenima, zanemarenima, bolesnima – svima kojima je potrebna naša solidarnost i konkretna ruka pomoći.

Ugledajući se na Svetu Obitelj, zajedno stvarajmo obiteljsko ozračje s posebnom ulogom „majke odgajateljice“, ozračje solidarnosti i prihvaćanja za sve.

Želim da u prijateljskom dijalogu jedni drugima budemo donositelji tolerancije, radosti, mira i nade.

Svim vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru čestitku je uputio i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine dr. sc. Andrija Mikulić:

Upućujem najiskrenije čestitke u povodu Kristova rođenja u ime Gradske skupštine Grada Zagreba, svih gradskih zastupnika i svoje osobno ime, sa željom da ovaj blagdan provedete u zajedništvu, miru i toplini sa svojim najbližima.

Želim vam obilje zdravlja, sreće i blagostanja i neka ovaj najljepši kršćanski blagdan i njegova poruka ljubavi i mira donese u naš grad Zagreb ozračje ohrabrenja za izgradnju društva razumijevanja, solidarnosti, suosjećanja i suradnje za zajedničko bolje sutra.

Mir Božji, Hristos se rodi!

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t