Gradonačelnik dodijelio zahvalnice darivateljima krvi

Gradonačelnik dodijelio zahvalnice darivateljima krvi

Dobrotvorna društva Crvenog križa počela su djelovati prije više od 130 godina, a zadnjih 60-tak godina kontinuirana organizacija prikupljanja krvi jedan je od najvažnijih programa

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, u velikoj dvorani Gradske skupštine, u srijedu je održana svečanost u povodu obilježavanja Nacionalnog dana darivatelja krvi kao i 62. godine rada Crvenog križa.

Čestitavši svim darivateljima koji su nesebično pomogli spasiti veliki broj ljudskih života okupljene je pozdravio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić. Uručivši zahvalnice davateljima koji su darivali krv po 50.,75. i 100. put, gradonačelnik je naglasio kako je i sam u nekoliko navrata sudjelovao u darovanju krvi . Također je čestitao Crvenom križu na 62. godini rada prikupljanja krvi, koja je 2. studenog 1953. godine u tvornici Frank organizirana prva akcija darivanja krvi.

Kako se naglasilo na svečanosti, dobrotvorna društva Crvenog križa počela su djelovati prije više od 130 godina, a zadnjih 60-tak godina kontinuirana organizacija prikupljanja krvi jedan je od najvažnijih programa Crvenog križa.

Prigodnoj svečanosti u Gradskoj skupštini prisustvovali su i predstavnici darivatelja krvi i organa Grada Passignana koji su Gradskom društvu uručili zajedničku zastavu s grbom dvaju gradova. (zagreb-hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni