Gradonačelnik dijelio ruže medicinskim sestrama

Gradonačelnik dijelio ruže medicinskim sestrama

U povodu Međunarodnog dana sestrinstva gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je u pratnji pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo dr. Vjekoslava Jeleča u utorak posjetio Kliničku bolnicu Sveti Duh.

Tom je prigodom medicinskim sestrama KB-a Sveti Duh uručio ruže u znak pažnje i zahvalnosti za njihov predan rad i požrtvovnost u vrijeme COVID -19 pandemije.

U svom obraćanju gradonačelnik Bandić je izrazio zadovoljstvo što je danas posjetio krovnu gradsku zdravstvenu ustanovu.

„Danas su zvijezde medicinske sestre i tehničari. Svjetska zdravstvena organizacija je 2020. godinu proglasila godinom sestrinstva. Prije 200 godina, točnije 1820 dobra mama sestrinstva Florance Nightingale je najodgovornija da je organizirana ta zdravstvena asocijacija”, istaknuo je gradonačelnik Bandić. Podsjetio je da je dva puta bio na rubu smrti, 2003. godine kada je sedam dana bio u komi jer je doživio moždani udar i 2018. godine kada je imao emboliju pluća.

„Poučen dva puta vlastitim iskustvom vidio sam kako čovjeku malo treba da bude sretan, odnosno još više sam vidio kako je nezamjenjiva uloga medicinskih sestara i tehničara u hrvatskom zdravstvu. Da nema medicinskih sestara ne bi bilo hrvatskog zdravstva, a isto tako da nema profesora i doktora. Ta sinergija zajedničkog rada 365 dana u godini i 24-satna dežurstva svjedoče da brinu svojim humanim pristupom, požrtvovnošću te daju sebe za zdravlje ljudi Hrvatske i glavnog grada“, istaknuo je Bandić. Uz želju da i dalje budu uspješni u svom poslu čestitao je svim medicinskim sestrama i tehničarima njihov dan.

Međunarodni dan sestrinstva medicinskim sestrama i tehničarima čestitao je i ravnatelj KB-a Sveti Duh prof. dr. Mladen Bušić. Naglasio je da oni 24 sata, 365 dana u godini predano rade i skrbe o pacijentima te zaslužuju sve pohvale, posebno u borbi protiv koronavirusa.

„Ponosni smo na vas, radite i dalje odgovorno i predano kao do sada“, poručio je Bušić.

Na svoj posao je ponosna glavna sestra objedinjenog hitnog bolničkog prijema KB-a Sveti Duh magistra sestrinstva Dubravka Ivanić.

„Već 29 godina radim kao medicinska sestra. Počela sam sa srednjom medicinskom, zatim sa višom, bila sam trijažna sestra i zadnjih deset godina radim kao glavna sestra hitne. Ovaj posao je predivan, da ga ne volim ne bih ga toliko dugo radila. Medicinske sestre moraju voljeti svoj posao koji je odgovoran i težak. Da biste bili medicinska sestra morate biti humani, razumjeti i voljeti ljude i prema pacijentu se odnositi kao da je netko od članova obitelji, jer jedino tako možemo biti ljudi“, rekla je Ivanić. Dodala je da posao glavne medicinske sestre zahtjeva i predanost timu.

„Kao jedna vrsta modela ste. Kako funkcionirate, tako će i tim funkcionirati. Ako ste pošteni, puno vam se vrati. Moj tim je odličan!“, istaknula je Ivanić.

Gradonačelnik Bandić je posjetio i Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, gdje je također medicinskim sestrama uručio ruže za njihov dan.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni