Gradonačelnik demantirao zastupnicu Nađ: Stari »čeh« dela ko vurica

Gradonačelnik demantirao zastupnicu Nađ: Stari »čeh« dela ko vurica

Potaknut pitanjem, ili bolje rečeno konstatacijom koju je na prošloj sjednici Gradske skupštine izrekla SDP-ova gradska zastupnica Vesna Nađ kako na tramvajskoj liniji br. 6 – Črnomerec-Sopot prometuju neispravni »češki« tramvaji, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je najavio kako će osobno ići provjeriti situaciju na licu mjesta.

Stoga se u petak, 25. svibnja sa suradnicima iz Gradske uprave, Zagrebačkog holdinga i ZET-a, vozio u tramvaju broj 6 koji prometuje na spomenutoj liniji.

»Današnja vožnja je protekla bez ikakvih problema i tramvaj je tehnički ispravan. Zahvaljujem uvaženoj zastupnici Nađ što je ukazala na moguće probleme s tramvajem. Uvijek se nešto može pokvariti, ali sam siguran da je tehnička služba ZET-a spremna na sve izazove«, rekao je zagrebački gradonačelnik, otklonivši time navode gradske zastupnice.

Inače, na samoj sjednici gradonačelnik je zastupnici odgovorio kako tzv. češki tramvaji uopće nisu »loši« kako ona tvrdi jer već desetljećima redovito prometuju zagrebačkim tračnicama i s njima nije bilo nekih većih problema.

Riječ je o modelu tramvaja ČKD Tatra T4, zbog zemlje porijekla popularno znan i kao »čeh«, kakav se proizvodio od 1967. do 1987. godine. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni