Gradonačelnik Bandić u New Yorku primio nagradu Tesla Spirit

Gradonačelnik Bandić u New Yorku primio nagradu Tesla Spirit

Na poziv Nikole Lochara, predsjednika i osnivača The Tesla Science Foundation, gradonačelnik Milan Bandić je 8. siječnja u hotelu New Yorker u New Yorku sudjelovao na Konferenciji Wireless Transimission of electric energy – Tesla Laboratory Colorado Spring.

Nikola Lonchar, predsjednik Fundacije je naglasio kako gradonačelnik Bandić koristi svaku priliku da educira ljude o Tesli, da je zaslužan za izgradnju postaja za punjenje Teslinih automobila u Zagrebu te da podržava rad Udruge Nikola Tesla. Podsjetio je da se u Zagrebu slavi Dan Nikole Tesle te da Zagreb ima Teslin park, a da Tehnički muzej nosi ime upravo Nikole Tesle. Zbog svega navedenog, Znanstvena fondacija Tesla je gradonačelniku Milanu Bandiću odlučila dodijeliti nagradu Tesla Spirit što se svake godine dodjeljuje zaslužnim pojedincima ili organizacijama iz područja koja se odnose na Teslu.

»Ponosan sam što je Zagreb prepoznat kao grad koji poštuje i slijedi Teslino djelo, što svakako potvrđuju dobro usmjereni dugoročni ciljevi Grada Zagreba kojima pokazujemo da svojim radom i djelovanjem stojimo uz bok tehnološki naprednim gradovima, europskim i svjetskim metropolama«, istaknuo je gradonačelnik Bandić.

»Kao gradonačelnik Zagreba, glavnog grada Republike Hrvatske sam počašćen ovom nagradom koja svojom težinom i vrijednošću obvezuje na ustrajan rad, međusobnu povezanost i suradnju gradova i država jer ulažući u budućnost i pametnim dostignućima, ulažemo u naš planet Zemlju što ga ostavljamo generacijama koje dolaze«, dodao je gradonačelnik Bandić.

Prije Konferencije, gradonačelnik Bandić se susreo s fra Nikolom Pašalićem te je prisustvovao svetoj misi u hrvatskoj katoličkoj crkvi sv. Ćirila i Metoda. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni