Gradonačelnik Bandić se vratio iz bolnice i već “dela” punom parom

Gradonačelnik Bandić se vratio iz bolnice i već “dela” punom parom

(U bolnici ga je posjetio gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara / Foto Milan Bandić/Facebook)

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić jutros je napustio Kliniku za plućne bolesti Jordanovac, gdje se proteklih dana liječio od plućne embolije. Bandić je stigao u zgradu Gradske uprave, gdje je, kako doznajemo, već održao kolegij i neke službene sastanke, a današnji dan mu je ispunjen s uobičajeno mnogo obaveza.
Naime, prema informacijama iz Gradske uprave, u podne će dočekati Betlehemsko Svjetlo mira koje donose članovi Saveza izviđača Hrvatske. U 14 sati ide u palaču Dverce na božićni susret zapovjednika zagrebačkih ratnih postrojbi, da bi već sat kasnije bio na otvorenju sanjkališta na Cmroku. Oko 16 sati će obići neka adventska događanja u gradu, a u 19 sati će simbolično otvoriti skijašku sezonu na Sljemenu, besplatnim skijanjem za građane.

Podsjetimo, Bandić je prije desetak dana hitno primljen u KBC Zagreb s dijagnozom plućne embolije, do koje je došlo jer mu je krvni ugrušak (tromb) ušao u plućnu arteriju i smanjio dotok kisika u pluća. Tromb je vjerojatno nastao uslijed prijeloma potkoljenice na tri mjesta, zbog čega Bandić već tjednima hoda uz pomoć štaka. Iako se činilo da se dobro oporavlja, u bolnici je imao još jedan udar tromba, zbog čega je odustao od odlaska na otkrivanje spomenika dr. Franji Tuđmanu.

Prošlog je tjedna tek nakratko izašao iz bolnice kako bi došao na sjednicu Gradske skupštine na kojoj se izglasavao zagrebački proračun. Iz bolničkog je kreveta smijenio gradske zastupnike Neovisnih za Hrvatsku Zlatka Hasanbegovića, Brunu Esih i Anu Lederer iz uprava gradskih institucija. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni