Gradonačelnik Bandić neće tužiti predsjedničkog kandidata “Bandića”

Gradonačelnik Bandić neće tužiti predsjedničkog kandidata “Bandića”

(Redatelj Dario Juričan je za potrebe svoje predsjedničke kandidature promijenio ime u “Milan Bandić” / Izvor HND / Facebook, snimka zaslona)

Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj upravi uoči sjednice Gradske skupštine zagrebački je gradonačelnik Milan Bandić poručio da neće tužiti redatelja Daria Juričana koji je promijenio ime u Milan Bandić i danas najavio kandidaturu za predsjednika RH pod sloganom »Korupcija svima, a ne samo njima«.

Gradonačelnik Bandić je rekao da ne zna tko je uzeo njegovo ime i prezime, ali da mu se »fućka za to«.

»Ja svima želim uspjeh. Što se mene tiče, najvažnije da je čovjek zdrav«, prokomentirao je.
Na novinarski upit hoće li podizati pravne akcije protiv redatelja Bandića, gradonačelnik je rekao: »kaj god!«.

Filmski redatelj Milan Bandić, nekad poznat kao Dario Juričan koji je režirao dokumentarni film Gazda posvećen Ivici Todoriću, u srijedu je najavio predsjedničku kandidaturu i program u kojem se predlaže uvođenje centralnog Ministarstva korupcije sa sjedištem na Pantovčaku, zaštitu korupcije Ustavom te proglašavanje cijele Hrvatske Isključivim koruptivnim pojasom (ISKOP), prenosi N1 televizija.

Potvrdivši da je dobio spor oko promjenu imena nakon što je zagrebački Gradski ured za opću upravu osporio to rješenje navodeći da je »obmanuo javnost« koristeći ime i prezime zagrebačkog gradonačelnika, Bandić je naglasio da se »lišen stranačkih okova, kao feniks, kao ptica« kandidira za predsjednika Republike.

»Želim korumpirati Hrvatsku i želim da to bude zajednička platforma svih Hrvata. Nije budućnost Hrvatske da se kopaju ideološki rovovi, nego je budućnost Hrvatske u korupciji. Želim biti predsjednik svih takvih Hrvata«, rekao je redatelj Bandić.

Naglasak njegova programa je na uvođenju Ministarstva korupcije sa sjedištem na Pantovčaku te reformiranje sadašnjeg Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa u Povjerenstvo za spajanje interesa.

Predsjednički kandidat je poručio i da će se zalagati za to da se Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) transformira u Odjel za propagandu korupcije.

Što se tiče ekonomije, predlaže da se sve državne i javne tvrtke spoje u jedan holding – Agrokor plus u kojem će »zaposliti sve kumove i koalicijske partnere« te za afirmaciju Hrvatske u svijetu kao mjesto korupcije i privlačenja kapitala, navodi N1. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni