Gradonačelnik Bandić: “Muzej Ferdinand Budicki ostaje, ali voditelj mora otići”

Gradonačelnik Bandić: “Muzej Ferdinand Budicki ostaje, ali voditelj mora otići”

Muzej će ostati tamo gdje je ili će biti preseljen na drugu lokaciju, ali neće biti privatiziran te neodgovorno i nedovoljno vođen, sve do požara koji se tamo dogodio neki dan, poručio je Bandić

Gradonačelnik Milan Bandić u utorak se u Gradskoj upravi osvrnuo na sudbinu Muzeja automobila Ferdinadn Budicki, kojem prijeti skorašnje zatvaranje. Najavio je da će na tu temu više reći pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, no poručio je da od njega (Bandića op. a.) nema većeg ljubitelja starih automobila i oldtimera.

Pritom je najavio: »Muzej Ferdinand Budicki će biti tamo ili negdje drugdje, sto posto, ali neće biti privatiziran te neodgovorno i nedovoljno vođen, sve do požara koji se tamo dogodio neki dan«.

Bandić je ustvrdio kako će za mjesec dana biti deložiran Valentino Valjak, aktualni voditelj Muzeja, a potom će Grad to urediti i Muzej, kako je rekao, dati na upravljanje stručnoj i kompetentnoj osobi. »Muzej Ferdinand Budicki ide dalje«, poručio je gradonačelnik.

Uz ovu temu, gradonačelnik je odgovorio i na novinarsko pitanje prostora nekadašnje mesne industrije “Zagrepčanka” te je ustvrdio kako predsjednica uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban »suvereno vlada prostorom bivše Zagrepčanke«. Novinare je zanimalo i što će biti sa kompostanom Gradskoj četvrti Brezovica. Bandić drži da su predsjednica spomenute gradske četvrti i Gradski ured za gospodarstvo zaduženi dati odgovore o ovoj temi i to će danas učiniti na HRT-u.

Zaključno, gradonačelnik Bandić je izjavio kako se traže partneri za područje bivše klaonice, koja po njegovim riječima otkupljena za 65 milijuna kuna, a vrijedi 92 milijuna eura. Pritom je zaključio: »Ako je to mačak u vreći, onda sam ga doista kupio«.

M. Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni