Gradonačelnici Petrinje i Zagreba najavili predstavljanje Petrinje u Zagrebu

Gradonačelnici Petrinje i Zagreba najavili predstavljanje Petrinje u Zagrebu

Petrinja će se predstaviti domaćim proizvodima, autohtonim suvenirima, ali i uporabnim predmetima od kojih posebno mjesto zauzima duga tradicija lončarstva i jedinstveni proizvod – stucka

U Gradskoj upravi u srijedu je predstavljen program daljnje suradnje Petrinje i Zagreba kroz prezentaciju Grada Petrinje i manifestacije Lovrenčevo koja se u petak održava na Trgu bana Josipa Jelačića. Također najavljeno je i potpisivanje Povelje o prijateljstvu dvaju gradova što će se održati 10. kolovoza u Petrinji.

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović zahvalio se domaćinima i zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću što će drugi put otvoriti svoja vrata Petrinji i Petrinjcima koji će predstaviti svoju kulturnu i narodnu baštinu, kao i stvaralaštvo brojnih udruga i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Pozvao je sve Zagrepčane da dođu i posjete ovu manifestaciju u Zagrebu.

»Ovo što će se dogoditi u Zagrebu samo je mala gesta i znak pažnje Petrinji i Petrinjcima za sve ono što su proživjeli tijekom Domovinskog rata, nakon kojeg su se podignuli iz pepela i nastaviti živjeti i stvarati za sebe i svoj grad. Neka se zrcali ono najljepše što Petrinja ima na Jelačić placu i dobro ste nam došli«, rekao je gradonačelnik Bandić i dodao kako je iznimno sam ponosan što će u petak Trg bana Jelačića biti pravi odraz onoga najboljega što Grad Petrinja posjeduje i predstavlja.

Ivanka Držaj, direktorica Turističke zajednice Grada Petrinje najavila je kako će prezentacijom Petrinje i Lovrenčeva, koje će se na glavnom zagrebačkom trgu održati u petak 31. srpnja, Zagrepčanima biti predstavljena dugovječna baština i stvaralaštvo Petrinje. Zagrepčani i Zagrepčanke kao i njihovi gosti, moći će između ostaloga uživati u najboljim kulinarskim delicijama, nastupima kulturno-umjetničkih društava petrinjskog kraja.

Petrinja će se predstaviti domaćim proizvodima, autohtonim suvenirima, ali i uporabnim predmetima od kojih posebno mjesto zauzima duga tradicija lončarstva i jedinstveni proizvod – stucka. Držaj kaže kako će se na zagrebačkom središnjem trgu moći uživo vidjeti kako stucka nastaje. Ukupno će biti tridesetak izlagača, a na velikoj pozornici nastupit će članovi brojnih kulturno-umjetničkih društava i petrinjskih udruga.

Predstavnicima medija u Gradskoj upravi su podijeljeni promotivni materijali o Petrinji kao i program Lovrenčevo u Petrinji, a domaći petrinjski štih dale su Jasna Bosnić i Seliha Ferenčak prezentirajući petrinjske stucke u narodnim nošnjama starim 150 i 130 godina.

Direktorica Turističke zajednice Grada Petrinje pozvala je sve zainteresirane na sedmodnevnu proslavu Lovrenčeva koja se u Petrinji održava od petka a završava 10.kolovoza na Dan Grada Petrinje. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni