Gradnja na lokaciji Hipodroma donosi prometne, ali i sigurnosne probleme

Gradnja na lokaciji Hipodroma donosi prometne, ali i sigurnosne probleme

Građanska inicijativa »Ne damo Hipodrom« zatražila je od zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama da joj se dostavi mišljenje vezano za prostor Hipodroma kao jednog od područja za evakuaciju građana s područja Novog Zagreba.

Predstavnici Inicijative žele dokazati važnosti ostanka te površine za Zagreb i građane koji žive na tom području.

»Molimo tumačenje kako će izmjena prostornog plana radi izgradnje većeg broja stambenih i poslovnih građevina te povećano opterećenje na komunalnu i drugu infrastrukturu utjecati na provođenje mjera civilne zaštite u Gradu Zagrebu«, pitanje je koje je u ime Inicijative postavila Gordana Pasanec iz Udruge građana Siget.

Iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama stigao je slijedeći odgovor: »Ured za upravljanje u hitnim situacijama je Gradskom uredu za strategijsko planiranje i razvoj Grada u svibnju ove godine, u sklopu njihovog traženja podataka za pripremu novog Prostornog plana Grada Zagreba, između ostalog dostavio podatke o lokacijama prihvatnih i evakuacijskih površina za slučaj potresa u Gradu Zagrebu. U slučaju da nas izvjeste kako na Hipodromu neće postojati mogućnost za evakuacijsku površinu, odredit će se nova evakuacijska površina sukladno raspoloživosti površina gradskih četvrti Novi Zagreb – Istok i Novi Zagreb – Zapad«.

Iz Ureda su se Gordani Pasanec ujedno zahvalili na brizi za civilnu zaštitu Grada Zagreba.

Pasanec pak na kraju zaključuje da »u slučaju provedbe plana »Manhattan« ili Zagreb City građani mogu slobodno – skakati u Savu«. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni