Graditi će se još tri fontane

Graditi će se još tri fontane

Osim fontana, predviđa se izgradnja kontrolne sobe unutar postojećeg pothodnika sa pripadajućim sanitarnim čvorom i spremištem te uređenje okoliša i opremanje infrastrukturom južnog trga, nasipa i puteva.

Jučer je raspisan natječaj za odabir najpovoljnijeg izvođača radova za završetak izgradnje još triju fontana kod Nacionalne sveučilišne knjižnice uz zagrebačku Ulicu Hrvatske bratske zajednice. Vrijednost izgradnji nove tri fontane i pratećeg sadržaja je procijenjena na 18,9 milijuna kuna. Osim fontana, predviđa se izgradnja kontrolne sobe unutar postojećeg pothodnika sa pripadajućim sanitarnim čvorom i spremištem te uređenje okoliša i opremanje infrastrukturom južnog trga, nasipa i puteva.

Do sada su izgrađene dvije fontane koje su koštale 18,4 milijuna kuna i koje su bile predmet istrage financijske inspekcije Ministarstva financija. Tada je inspekcija provjeravala zakonitost korištenja financijskih sredstava za izgradnju fontana, ali i za uređenje Cvjetnog trga. Utvrđeno je kako je u oba slučaja došlo do nenamjenskog trošenja novca.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni