Građevinska inspekcija ponovno pozvana u Siget

Građevinska inspekcija ponovno pozvana u Siget

Stanari su u subotu pokušali i fizički spriječiti bager u izvođenju radova, a bagerist im je, prema tvrdnjama predsjednika Udruge građana Siget, Tomislava Vukoje, u više navrata mahao s kranom iznad glave ne bi li ih zastrašio

Mjesni odbor Siget i Udruga građana Siget u subotu su zatražili su ponovni dolazak građevinske inspekcije na lokaciju u Freudeovoj ulici, gdje se ruše napuštene kuće na nekadašnjem zemljištu Brodarskog instituta, a na kojem se navodno planira gradnja novog trgovačkog centra. Predstavnici MO i udruge, kao i stanari okolnih kuća tvrde kako investitor (Castrum nekretnine d.o.o.) nema potrebne dozvole za to, no unatoč tome radovi su na terenu nastavljeni i u ponedjeljak u 7 sati ujutro.

Vijećnica MO i potpredsjednica spoemnute udruge, Gordana Pasanec podsjeća kako je rušenje objekta U Freudeovoj ulici na kućnom broju 2. na (k. č. 644/8) izvedeno napola prije gotovo dvije godine. Kako je pritom došlo do oštećenja azbesta na kući stanari su se zbog prijetnje po zdravlja nekoliko puta obraćali građevinskoj inspekciji, ali bezuspješno.

Pasanec tvrdi kako je vlasnik tvrtke Castrum Nekrretnine d.o.o. Vlado Leko u subotu donio rješenje za rušenje tog objekta s datumom od 21. 11. 2017. godine.

»Istovremeno 14. 11. 2017. ruši objekt na k. br. 4., a inspekcija zatvara gradilište 17 .11. te stavlja traku i oznaku zabrane, da bi 24. i 25. 11. bilo nastavljeno rušenje za koje ne postoji riješenje, ali Vlado Leko garantira da će ga dobiti do ponedjeljka«, navodi Pasanec koja ukazuje da je izvođač uklonio traku bez prisutnosti građevinskog inspektora, što je kazneno djelo. Stoga zahtijevaju da počinitelj za to i odgovara.

Stanari su u subotu pokušali i fizički spriječiti bager u izvođenju radova, što im nije uspjelo, a bagerist im je, prema tvrdnjama predsjednika Udruge građana Siget, Tomislava Vukoje, u više navrata mahao s kranom iznad glave ne bi li ih zastrašio. Na poprište događaja izašla je i policija.

Investitor Leko tvrdi da je obje kuće srušio na zahtjev Grada jer su se u njima skupljali narkomani. Rekao je i da ima potrebne građevinske dozvole može nastaviti s radovima, a predao je, kaže, i zahtjev za izdavanjem lokacijske dozvole.

S druge strane, stanari pak kažu da se ne protive rušenju, ali traže da se na lokaciji srušenih kuća uredi park ili sagradi igralište, a ne trgovački centar. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni