Građanima do 50.000 kuna pomoći za obnovu objekata oštećenih u potresu

Građanima do 50.000 kuna pomoći za obnovu objekata oštećenih u potresu

Vlasnici nekretnina oštećenih u potresu za kupnju materijala i izvođenje građevinskih radova moći će dobiti do 50.000 kuna ili subvenciju kamata na kredite od dva posto fiksno godišnje za razdoblje od 10 godina.

Prijedlog je to koji je prihvaćen na jučerašnjoj tematskoj sjednici Gradske skupštine održanoj na Velesajmu.

Za mjeru je predviđeno oko 15 milijuna kuna, a mogu se prijaviti građani čija je nekretnina oštećena iznad 30 posto njezine vrijednosti. Grad će izračunati iznos novčane pomoći u visini 30 posto od procijenjenog iznosa štete, ali ne više od 50 tisuća kuna. Pomoć će se odobravati vlasnicima, uz uvjet da imaju prijavljeno prebivalište na adresi nekretnine, da u vlasništvu nemaju drugu nekretninu na području Zagreba, da se radi o oštećenju iznad 30 posto vrijednosti nekretnine i da je šteta prijvaljena u Registar šteta.

Postupak dodjele novčane pomoći pokrenut će se javnim pozivom za podnošenje zahtjeva, a zahtjev sa pripadajućom dokumentacijom podnosit će se Gradskom uredu za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša.

Gradski zastupnici su većinom glasova prihvatili i izvješće gradonačelnika Milana Bandića o poduzetim aktivnostima pomoći građanima i pravnim subjektima te saniranju šteta od potresa.

Iz 6. pokušaja u četvrtak je završila i 34. sjednica Gradske skupštine, višekratno prekidana zbog nedostatka kvoruma, a na kojoj je prihvaćen zaključak oporbe da novi ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak mora podnijeti izvješće o financijskom stanju bolnice i projektu translacijske medicine.

Odbijen je prijedlog Kazališnog vijeća Gradskog kazališta “Komedija” da se za ravnatelja Kazališta imenuje novi ravnatelj Tedi Lušetić, čemu se protivila oporba pa taj prijedlog nije prošao. HDZ-ovi gradski zastupnici bili su suzdržani kod ovog prijedloga, dok ga oporba nije podržala.

Na prijedlog Upravnog vijeća Centra za kulturu i film Augusta Cesarca za ravnateljicu tog Centra je na četiri godine imenovana specijalistica komunikacijskog menadžmenta Maja Jurić Ivoš. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni