Građani u prvih šest mjeseci Holdingu uplatili 615 milijuna kuna

Građani u prvih šest mjeseci Holdingu uplatili 615 milijuna kuna

Posebno se ističe podatak da je korisnicima usluga ukupno fakturirano 5,23 posto više naknada nego u istom razdoblju lani

Zagrebački holding bilježi visok postotak naplate naknada po jedinstvenoj uplatnici (JUP), koji za prvih šest mjeseci iznosi 93,02 posto. U promatranom razdoblju korisnicima je ukupno fakturirano 661,5 milijuna kuna, a naplaćeno je 615,5 milijuna kuna.

U izvješću o postotku naplate posebno se ističe podatak da je u promatranom razdoblju korisnicima usluga ukupno fakturirano 5,23 posto više nego u istom razdoblju lani, što je u konačnici rezultiralo i razlikom od 30.295.488,81 kuna više naplaćenih naknada.

Ta je razlika ponajprije rezultat sustavnog uključivanja u sustav naplate korisnika koji su koristili usluge Zagrebačkog holdinga, a nisu ih plaćali. Prema pokazateljima, najučinkovitija je naplata naknade za vodu koja iznosi 107,66 posto, što je 4,18 posto ili 12.103.374,68 više naplaćenih kuna tijekom prvih šest mjeseci ove godine.

„Ovim izvrsnim rezultatima pridonio je niz učinkovitih i sustavnih mjera te uspostavljen partnerski odnos s korisnicima, što je u konačnici pridonijelo da Zagrebački holding, unatoč teškoj gospodarskoj situaciji u zemlji, zadrži trend visokog postotka naplate naknada koje ubire po modelu JUP-a“, poručili su iz te tvrtke. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni