Građani nezadovoljni uređenjem Savskog mosta

Građani nezadovoljni uređenjem Savskog mosta

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u subotu je sa suradnicima obišao novouređeni pješački Savski most i okretište autobusa te radove na javnoj rasvjeti sjeverne strane savskog nasipa.

»Na sjevernoj strani nasipa, od Jadranskog do Mosta mladosti, napravit ćemo novu javnu rasvjetu s 172 rasvjetna stupa kako bi se sugrađani i po noći mogli rekreirati«, rekao je gradonačelnik Bandić dodavši kako je u tijeku završna faza iluminacije Željezničkog mosta. »U sljedećih godinu dana osvijetlit ćemo i Most slobode, Most mladosti, Podsusedski, Jankomirski, Jadranski, Domovinski i Savski (pješački) most«, najavio je zagrebački gradonačelnik.

Postojeća rasvjeta je neekološka, dotrajala i zastarjele tehnologije. Nova, štedljiva javna rasvjeta osvjetljavat će cijeli sjeverni dio nasipa u dužini od četiri kilometara, dok je stara osvjetljavala tek polovicu te dužine. U sklopu izgradnje nove javne rasvjete sanirat će se i postojeća pješačka staza sa odmorištima.

Također, paralelno s radovima javne rasvjete izvode se radovi na kruni nasipa.

»Hortikulturno se uređuju odmorišta, postavljaju se nove metalne klupe, koševi za smeće i koševi za pseći izmet. Na dijelu niz ulicu Novska izgradit će se manji workout, s četiri sprave za rekreaciju odraslih na otvorenom«, pojasnio je pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Damir Đerzić, dodavši da će se na lokacijama Veslačka bb, Prisavlje bb i Novska bb postaviti tri Viktorija zdenca.

Sanacija pješačkog mosta obuhvatila je stavljanje novog sloja asfalta na samu kolnu površinu, postavljanje, s lijeve i desne strane pješačkog nogostupa, klupa za odmor i posuda s cvijećem. Po sredini mosta je biciklistička staza, a s lijeve i desne strane pješački hodnik.

Asfaltirana je i cijela površina okretišta tramvaja, postavljena je nova vertikalna i horizontalna signalizacija i nova zaštitna odbojna ograda, a sanirane su i stepenice. Uređena su i dva autobusna stajališta, koja bi kroz nekoliko tjedana trebala dobiti i nadstrešnicu.

No Zagrepčani, članovi Facebook grupe »I to je Zagreb« nisu zadovoljni izvedenim radovima za koje navode da su »katastrofalno izvedeni«.

»Neki dan sam prolazio. Katastrofa, prek trulog lima stavili fleku novog tak kad truli otpadne ode i novi za njim«, komentar je jednog od članova. Mnogi s podsmijehom govore o sanaciji mosta, ima ih koji zamjeraju što na njemu nije postavljena fontana, bočni stupići i ležeći policajci… (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni