Građani će moći predlagati projekte od svog interesa

Građani će moći predlagati projekte od svog interesa

Svaka konstruktivna inicijativa će ocijenjena te će se razmotriti mogućnosti njezine realizacije preko razvojnih projekata u uredima, službama ili podružnicama Holdinga, obećavbaju u Gradskoj upravi

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u ponedjeljak je u Gradskoj upravi, zajedno s pročelnicom Gradskog ureda za gospodarstvo rad i poduzetništvo Mirkom Jozić, predstavio projekt Zagreb – inovativni grad koji je zamišljen kao platforma koja unaprjeđuje komunikaciju s građanima preko mreže socijalnih medija kako bi se doprinijelo učinkovitijem i boljem radu gradske uprave.

»Ovo je inoviranje modernih sredstava komunikacije. Bez obzira koliko mi bili inovativni, transparentni, efikasni, djelotvorni ovo je nenadomjestiv način komunikacije. Ovo je ulaganje u pametan grad. Dižemo inovacijske kapacitete i povećavamo komunikaciju s građanima i činimo iskorak u skladu s vremenom, tehnologijom i razvojem komunikacija«, istaknuo je gradonačelnik Bandić napomenuvši kako je ideja o naplati polusatne karte za ZET od 4,00kn došla od jedne sugrađanke i kako očekuje sve više takvih konstruktivnih prijedloga.

»Komunikacija s građanima nam je trenutno manje-više jednosmjerna pa smo napravili jednu nadogradnju. Uz aplikacije kao što su npr. Moj Zagreb preko koje građani također mogu prijavljivati probleme, zatim Otvoreni proračun koji ukazuje na transparentnost, danas predstavljamo još jedan iskorak koji pomaže u transparentnosti, učinkovitosti i efikasnosti gradske uprave«, naglasila je pročelnica Mirka Jozić.

Kako sama aplikacija radi prezentirao je voditelj projekta Miroslav Mađarić.

Građani će tijekom trajanja projekta, u periodu od 3 mjeseca imati priliku aktivno komunicirati s Gradom Zagrebom. Moći će predlagati ideje te će ih moći aktivno komentirati, ocjenjivati i pratiti status svake predložene ideje.

Svaka konstruktivna inicijativa će biti prodiskutirana i ocijenjena od drugih građana grada Zagreba, a ovisno o ocjeni razmatrat će se mogućnosti za njezinu realizaciju preko razvojnih projekata u uredima, službama ili podružnicama Zagrebačkog holdinga. Ideje koje prikupe najviše lajkova i koje struka ocijeni konstruktivnima pretvorit će se u konkretne projekte, a Grad Zagreb će pokrenuti njihovu realizaciju.

S konferencije za novinare upućen je poziv građanima da svoje prijedloge šalju na: http://zg-inovacija.eu ili na www.facebook.com/zginovacija, i na taj način zajedno učine Zagreb inovativnim gradom.

Koncept projekta dostupan je na ovoj poveznici (.pdf). (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni