Građani biraju gdje će se jedan dan nadzirati brzina

Građani biraju gdje će se jedan dan nadzirati brzina

(Foto: Vjesnik / Zlatko Kalle)

Hrvatska će policija, zajedno s policijama zemalja članica Europske unije 21. travnja, na prometnicama pojačano kontrolirati brzinu kroz 24-satnu akciju posvećenu povećanjem sigurnosti u prometu. Ova je aktivnost pod organizacijom TISPOL ili European Traffic Police Network i trajat će od 6 sati u četvrtak, 21. do 6 sati u petak, 22. travnja.

U akciju kojom se nastoji spriječiti činjenje najtežih prometnih prekršaja uključila se i Policijska uprava zagrebačka (PUZ) te će na području Zagreba u navedenom vremenskom razdoblju policijski službenici provoditi pojačani 24-satni nadzor brzine.

Iz PUZ-a pozivaju građane da im najkasnije do 15. travnja 2016., putem e-mail adrese zagrebacka@policija.hr dostavljaju prijedloge lokacija za koje smatraju da je potrebno i na kojima bi željeli da se nadzire brzina tijekom 24-satnog nadzora 21./22. travnja. Tvrde da će sve dostavljene prijedloge uzeti u obzir te ih analizirati, a potom od pristiglih prijedloga odabrati lokacije pogodne za nadzor brzine. (zg-m)