Grad Zagreb opremio automobil kojim će se osobe s invaliditetom osposobljavati za vožnju

Grad Zagreb opremio automobil kojim će se osobe s invaliditetom osposobljavati za vožnju

Gradonačelnik Bandić najavio je da će Grad Zagreb financirati nabavku još jednog automobila, kao i njegovu prilagodbu

Ususret početku provođenja redovne obuke, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić prisustvovao je u utorak promociji vozila kojima se osobe s invaliditetom osposobljavaju za vožnju. Grad Zagreb je financirao je troškove nabavke i ugradnje dodatnih komandi na tom automobilu. Gradonačelniku je na toj konkretnoj potpori zahvalio predsjednik Autokluba Miramare Nafis Defterdarović,u čijoj se floti nalazi ovo vozilo – jedino takve vrste u Zagrebu.

Ovaj događaj iznimno je važan ponajprije za osobe s tjelesnim invaliditetom, jer pridonosi većoj samostalnosti i integraciji u društvo. AK Miramare, koji je nedavno proslavio 60. obljetnicu rada, već 35 godina provodi obrazovanje osoba s invaliditetom za upravljanje osobnim automobilima i jedina je autoškola u gradu u kojoj vozački ispit polažu osobe s invaliditetom. Opremanje predstavljenog automobila dodatnim komandama koštalo je oko 50.000 kuna i ovo nije prvi put da Grad pomaže na ovakav način – još prije osam godina Zagreb je također financirao prilagodbu za jedno vozilo.

Uz opasku kako bi najbolje bilo da uopće nema potrebe za ovakvim autima, gradonačelnik Bandić najavio je da će Grad Zagreb financirati nabavku još jednog automobila, kao i njegovu prilagodbu, kako bi još više osoba s invaliditetom bilo u mogućnosti položiti vozački ispit i dodatno se osamostaliti. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni