Grad Zagreb i ZGH od Agrokora potražuju 87,5 milijuna kuna

Grad Zagreb i ZGH od Agrokora potražuju 87,5 milijuna kuna

Kordića je zanimalo i koliko dugo Tisak isplaćivao novac od prodanih voznih karata ZET-a, na što mu je gradonačelnik Bandić obećao pismeni odgovor

Na aktualnom satu današnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine aktualna je tema bio i Agrokor, odnosno pitanje koliko je taj koncert ostao dužan Gradu i Zagrebačkom holdingu. Gradski zastupnik (Mate Kapović) za govornicu je donio i prema skupštinarima podignuo fotografiju na kojoj su nasmiješeni čelnik Agrokora Ivica Todorić i gradonačelnik Milan Bandić te je potonjega pitao ima li kakav savjet za najtraženijeg hrvatskog bjegunca koji će uskoro u pritvor, s čime i sam Bandić ima iskustva.

Kapović je ustvrdio kako se Todoriću pogodovalo izmjenama Generalnog urbanističkog plana ne bi li Kulmerovi dvori od hotela postali obiteljska rezidencija obitelji Todorić. Gradonačelnika je optužio i da je pogodovao Tisku povlaštenim cijenama za postavljanje kioska u Zagrebu.

»Za kampanju 2009. imali ste stožer u prostorijama Agrokoru, a silni su milijuni uplaćivani u toj kampanji«, nastavio je Kapović s optužbama pri čemu je zbog »omalovažavanja« od predsjednika Skupštine Andrije Mikulića zaradio opomenu.

Bandić je Kapoviću odvratio da izvodi »cirkus« te kako je laž da je imao stožer u prostorijama koncerna Agrokor. »Netko vas je krivo informirao«, rekao je Bandić. »Hvala za pokazivanje fotke, lijep sam na slici radite mi reklamu«, dodao je Bandić.

Stanko Kordić (Glas) zatražio je informaciju o ukupnim dugovanjima Agrokora prema Gradu Zagrebu i ZGH-u, na što je Bandić otkrio kako je spomenuti hrvatski koncern Gradu dužan 17,5, a Holdingu gotovo 70 milijuna. »Ako se to ne plati, nećemo više delati s njima«, rekao je gradonačelnik te napomenuo da se s potraživanjem naplate krenulo na vrijeme, a već sutra je na rasporedu sastanak predstavnika ZGH i Agrokora. Kordića je zanimalo i koliko dugo Tisak isplaćivao novac od prodanih voznih karata ZET-a, na što mu je gradonačelnik Bandić obećao pismeni odgovor. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni