Grad Zagreb dobio nagradu sa statusom Referentnog mjesta EU mreže za zdravo i aktivno starenje

Grad Zagreb dobio nagradu sa statusom Referentnog mjesta EU mreže za zdravo i aktivno starenje

Svečanoj ceremoniji dodijele statusa Referentnog mjesta EU mreže za zdravo i aktivno starenje koja se 7. prosinca održala u Briselu prisustvovala je u ime gradonačelnika Milana Bandića članica Gradske Skupštine Grada Zagreba Ana Stavljenić – Rukavina, profesor emeritus, doktor biomedicinskih znanosti.

Organizator svečane ceremonije bila je Europska komisija i domaćin Günter H. Oettinger, europski povjerenik za digitalno gospodarstvo i društvo. Gradu Zagrebu je na toj ceremoniji dodijeljena nagrada sa statusom Referentnog mjesta EU mreže za zdravo i aktivno starenje.

Grad Zagreb je dio mreže što ju je pokrenula Europska komisija – Europskog inovacijskog partnerstva za aktivno i zdravo starenje (European Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing) te je jedan od referentnih centara koji je uključen u promociju i uvođenje inovativnih rješenja za nadolazeće izazove u zdravstvu s kojima se susreće sve veći broj ljudi starije životne dobi koji pate od više različitih bolesti, a cilj mu je poticati što angažiraniji pristup aktivnomu i zdravomu starenju.

Članstvo u toj mreži je i svojevrsno priznanje Europske komisije i Europske unije za Grad Zagreb kojim se pridružio društvu od 67 najrazvijenijih zemalja i regija kao jedini takav centar u ovome dijelu Europe.

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni