Grad Zagreb će unajmiti 50 automobila

Grad Zagreb će unajmiti 50 automobila

Traži se i glasnogovornik Gradske uprave

(Foto: Ilustracija)

Tomašević je podsjetio kako je nova gradska vlast u jednom od svojih prvih poteza poništila natječaj za najam 150 automobila u vrijednosti 4,5 milijuna kuna na godinu dana

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je na konferenciji za novinare najavio raspisivanje novog natječaja za najam 50 vozila, od kojih će polovica biti na hibridni ili električni pogon.

Tomašević je rekao da upravo kreće savjetovanje za postupak javne nabave tih automobila koji će Grad godišnje koštati 1,8 milijuna kuna, a na tri godine 5,4 milijuna kuna. Podsjetio je kako je nova gradska vlast u jednom od svojih prvih poteza poništila natječaj za najam 150 automobila u vrijednosti 4,5 milijuna kuna na godinu dana.

Istaknuo je kako nabavom automobila na hibridni ili električni pogon za svoj vozni park Gradska uprava želi promovirati zelenu javnu nabavu. Dodao je da se ovim automobilima ostvaruju uštede goriva.

Pripuzova ponuda za zbrinjavanje biootopada najjeftinija

Najavio je i raspisivanje novih natječaja za uprave gradskih poduzeća. Podsjetio je kako su već raspisani javni natječaji za tri člana uprave Zagrebačkog holdinga te natječaj za upravu ZET-a, a do kraja tjedna slijedi i natječaj za Zagrebački velesajam.

Osvrnuo se i na zbrinjavanje biootpada budući da su stigle ponude poduzeća za to zbrinjavanje, a najjeftinija je ponuda je dviju tvrtki povezanih s C.I.O.S. grupom čiji je vlasnik Petar Pripuz.

„Ne mogu detaljno komentirati postupak koji je u tijeku javne nabave. Raspisali smo natječaj jer Grad Zagreb u ovom trenutku ne može sam zbrinjavati biootpad. Dugoročno rješenje na kojem intenzivno radimo je kompostana u vlasništvu Grada Zagreba. No za to treba neko vrijeme i mislimo aplicirati na EU fondove”, rekao je Tomašević.

Naglasio je da se trenutno provjerava dokumentacija privatnih poduzeća koja su se javila na natječaj, a odluka će biti donesena kroz mjesec dana.

Govoreći o sljemenskoj žičari istaknuo je kako se radi na rješenju. Koristit će se EU fondovi, a radi se paralelno i javni natječaj ZET-a.

Radna skupina za gradske financije

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec je najavila tri nova natječaja Gradske uprave. Radi se o natječajima za pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet te pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode. Otvara se i natječaj za glasnogovornika Grada Zagreba. Natječaji će biti u četvrtak objavljeni u Narodnim novinama, a traju do 7. listopada.

Dolenec je istaknula da se osniva i radna skupina za financije Grada Zagreba. Funkcija savjetodavne skupine je poboljšanje financijske održivosti proračuna i gradskih poduzeća. Skupinom će predsjedati zamjenica Dolenec, a u njoj su pročelnica Gradskog ureda za financije Danijela Juroš Pečnik i njezina pomoćnica Gordana Vojnović. Vanjski članovi su saborski zastupnici Damir Bakić i Boris Lalovac, a svi će raditi pro bono.

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet je najavio europski projekt procjena potresnog rizika u kojem sudjeluju Gradski ured za upravljanje u hitnim situacijama, Građevinski fakultet i Hrvatski centar za potresno inženjerstvo.

„Radi se o popisivanju zgrada u Zagrebu u smislu potresnog rizika. Želi se znanstveno utvrditi rizik od potresa za zgrade i ljude te ga kvantificirati”, pojasnio je Korlaet. Naglasio je da je središnji dio projekta stvaranje baze podataka o zgradama što će omogućiti analizu, donošenje odluka, strateško promišljanje i organizacijske procese . Projekt počinje 27. rujna te se građani mogu priključiti u stvaranje baze samoupisom. Više na: https://www.hcpi.hr.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni