Grad Zagreb će umirovljenicima plaćati dopunsko zdravstveno osiguranje

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić održao je u ponedjeljak u Gradskoj upravi konferenciju za novinare na kojoj je i službeno potvrdio da će Grad Zagreb umirovljenicima plaćati dopunsko zdravstveno osiguranje.

Na konferenciji je najavio šest važnih točaka koje će se naći na izvanrednoj sjednici Gradske skupštine, među kojima je i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o socijalnoj skrbi, a koja se odnosi na zagrebačke umirovljenike.

»Prva točka dnevnog reda će biti kako pomoći našim ljudima u gradu, najugroženijim umirovljenicima s dopunskim osiguranjem. Njih ima 15.000 koji primaju mirovinu manju od 1500 kuna. Država im nije osigurala besplatno dopunsko osiguranje, ali grad Zagreb hoće«, rekao je Bandić i dodao kako se nada da će se taj prijedlog usvojiti.

Bandić je tako i službeno potvrdio nešto o čemu se već neko vrijeme govorilo i nagađalo.

Na Skupštini će se naći i Prijedlog odluke o novčanoj pomoći za majku odgojiteljicu, kao i Prijedlog zaključka o odobravanju pomoći Gradu Petrinji za nabavu udžbenika za školsku godinu 2016./2017.

»Grad Zagreb svojim vođenjem mora demonstrirati i iskazati socijalnu odgovornost u lošoj situaciji u kojoj naši građani žive«, rekao je zagrebački gradonačelnik.

»Ja sam odgovoran gradonačelnik i samo želim pomoći građanima ovoga grada«, dodao je Bandić.

Izvanredna sjednica Gradske skupštine bit će održana u srijedu, 31. kolovoza.

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni