Grad Zagreb će nastaviti sa zapošljavanjem slijepih telefonista

Grad Zagreb će nastaviti sa zapošljavanjem slijepih telefonista

Na sastanku gradonačelnika Milana Bandića s predstavnicima Udruge slijepih Zagreb razgovaralo se o o zapošljavanju slijepih osoba na poslovima telefonista u ustanovama i u upravnim tijelima Grada Zagreba, unatoč aktualnoj krizi. Tema razgovora bilo je i postavljanje novih trasa taktilnih površina i o ozvučenju semafora na križanjima.

Najavljeno je i da će se prema Zakonu o digitalnoj pristupačnosti koji je na snagu stupio 23. rujna, osobama s invaliditetom prilagoditi i digitalni sadržaji Gradske uprave, poput internetskih stranica i e-prijava. Potvđreno je da će se pojačati i prometna signalizacija za slijepe osobe.

Čelnik Udruge Branimir Šutalo istaknuo je da im ovakva suradnja s Gradom puno znači podsjetivši kako su njihovi slijepi telefonisti bili prvi kontakt s građanima nakon potresa te su se pokazali kao pouzdani radnici.

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić je kazala da Grad neprekidno radi na unaprijeđenju odnosa s organizacijama civilnog društva kako bi im pomogli u rješavanju poteškoća.

»Važno je da nam ukažete na probleme što tište slijepe i slabovidne osobe. Jer Grad Zagreb je uvijek imao sluha za najnezaštićenije i najranjivije skupine«, izjavila je pročelnica.

Šutalo je podsjetio na tržišni uspjeh tvrtke Sfera Visie j.d.o.o. iza kojega stoji Udruga slijepih Zagreb te njezina proizvodnog programa Sapuni s točkicama što ga je pokrenula radi jačanja konkurentnosti društvenog poduzetništva i stvaranja boljih uvjeta za zapošljavanje slijepih i slabovidnih. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni