Grad usvojio zahtjeve ugostitelja

Grad usvojio zahtjeve ugostitelja

Grad je u utorak odlučio podržati sve zahtjeve zagrebačkih ugostitelja o mjerama za ublažavanje posljedica Covid-19 pandemije, a prateće odluke uputit će se na usvajanje na predstojeću sjednicu Gradske skupštine.

Predsjednik Nezavisne udruge ugostitelja Zagreba i Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak je kazao da su od gradonačelnika zatražili oslobođenje plaćanja najamnina za prostore u vlasništvu grada, smanjenje komunalne naknade za 30 % te ukidanje poreza na potrošnju. Uz to i da se na terase mogu postaviti punktovi za pripremu i posluživanje hrane i pića te iznalaženje rješenja za formiranje dirve-in zona za preuzimanje hrane i pića.

Sastanku predstavnika ugostitelja s gradonačelnikom Milanom Bandićem nazočile su i pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić te direktorica zagrebačke Turističke zajednice Martina Bienenfeld.

Pročelnica Jozić kazala je da je cilj ovih mjera očuvanje radnih mjesta naglasivši da ugostiteljstvo i obrti u Zagrebu zapošljavaju oko 50.000 ljudi.

Prijedlog mjera za ublažavanje negativnih posljedica na poslovanje ugostitelja i obrtnika na području Zagreba uzrokovanih epidemijom bolesti Covid-19 bit će na dnevnom redu iduće sjednice Gradske skupštine koja će biti održana u utorak, 27. listopada, a Jozć očekuje da će svi prijedlozi biti prihvaćeni.

Razgovaralo se i o mogućnostima za Advent, pri čemu su ugostitelji tražili da se ove godine za najam kućica ili štandova eliminira svatko tko nije ugostitelj.

Predložene gospodarske mjere bi bile na snazi do kraja godine, a mogle bi se po potrebi i produžiti. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni