Grad sufinancira pokretanje vlastitog posla

Grad sufinancira pokretanje vlastitog posla

Radi se potpori u iznosu od 10 milijuna kuna koju će Grad dodijeliti nezaposlenim osobama za pokretanje vlastitog posla. Prema ovom projektu Grad Zagreb je spreman financirati 400 nezaposlenih osoba, kojima bi se dodijelili nepovratni iznosi od 25 000 kuna za pokretanje vlastitog posla.

Predstavnici Grada Zagreba danas će potpisati sporazum o realizaciji mjere „Tvoja inicijativa-tvoje radno mjesto“ s predstavnicima Ministarsta rada i mirovinskog sustava.

Radi se potpori u iznosu od 10 milijuna kuna koju će Grad dodijeliti nezaposlenim osobama za pokretanje vlastitog posla. Nedugo nakon što je Vlada Republike Hrvatske u ožujku obustavila provedbu mjera za zapošljavanje i samozapošljavanje, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je najavio kako će se Grad uključiti u dodjeljivanje potpora za nezaposlene.

Prema ovom projektu Grad Zagreb je spreman financirati 400 nezaposlenih osoba, kojima bi se dodijelili nepovratni iznosi od 25 000 kuna za pokretanje vlastitog posla. Kako bi se nezaposlene osobe mogle prijaviti za dobivanje sredstava, važno je da su prijavljene u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje- Područnog ureda Zagreb te da izrade svoj poslovni plan. Dobiveni novac može se potrošiti za plaću, opremanje, uređenje prostora i ostale stvari koje se moraju navesti u troškovniku koji se dostavlja uz poslovni plan. (zg-magazin)

 

 

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni